Cutremur de magnitudine 6,2 loveşte sudul Japoniei. Nu au fost raportate daune la centralele nucleare

Un cutremur de pământ de magnitudine 6,2 a lovit sudul Japoniei la ora locală 21:26 (15:26, ora României), la o adâncime de doar 23 km în Marea Chinei de Est. Nu au fost raportate victime.
Sticle de vin sparte pe podeaua unui magazin din Kumamoto în urma cutremurului de pământ ce a lovit sudul Japoniei în 14 aprilie 2016.
Sticle de vin sparte pe podeaua unui magazin din Kumamoto în urma cutremurului de pământ ce a lovit sudul Japoniei în 14 aprilie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
14.04.2016

Un cutremur de pământ de magnitudine 6 a lovit joi sudul Japoniei, zgâlţâind clădirile şi ducând la suspendarea anumitor servicii feroviare ca măsură de precauţie, dar nu au existat rapoarte imediate privind daune serioase, răniţi sau posibilitatea formării unui tsunami.

Seismul a lovit la 11 km est de oraşul Kumamoto, a raportat U.S. Geological Survey. Iniţial, USGS a susţinut că a fost vorba de un cutremur cu magnitudine 6,2 dar apoi a redus cifra. Televiziunea publică japoneză NHK a declarat că a fost un cutremur de magnitudine 6,4.

“Intenţionăm să facem tot ce putem pentru a înţelege situaţia”, a declarat premierul Shinzo Abe reporterilor. “Plănuiesc acum să ascult ceea ce am adunat în privinţa situaţiei”.

Kyushu Electric Co. a declarat că verifică situaţia la centralele sale nucleare Genkai şi Sendai.

Nu au fost raportate nereguli la cele două centrale, care sunt situate pe cea mai sudică insulă Kyushu, sau la centrala Ikata aflată în apropiere de Shikkoku, a raportat agenţia de ştiri Kyodo.

Unele trenuri de mare viteză nu au ciriculat, ca măsură de precauţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor