Dan Radu Ruşanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă

Radu Ruşanu
Radu Ruşanu (Epoch Times România)

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a lui Dan Radu Ruşanu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), pentru acuzaţiile de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Dan Radu Ruşanu a fost reţinut pe 25 februarie de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Acesta a fost arestat pe 4 martie, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor SC Carpatica.

Dan Radu Ruşanu le-ar fi cerut angajaţilor să semneze un document de confidenţialitate, prin care se obligau să nu dea informaţii referitoare la ASF, nici măcar anchetatorilor, înainte de a fi el informat.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi penal şi oamenii de afaceri Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, precum şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt arestaţi din data de 29 ianuarie, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

Laura Chiţoiu este urmărită penal pentru abuz contra intereselor publice, în calitate de director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţia de director al Direcţiei Avizări din cadrul ASF.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne