Dan Voiculescu rămâne la răcoare şi de sărbători. Judecătorii au respins cererea de eliberarea condiţionată

Voiculescu nu putea să scrie o pagină de "lucrare ştiinţifică" la 2 minute - viteza medie cu care mogulul şi-a redactat cărţile - au arătat procurorii DNA, cerând ca fondatorul Antenelor să nu fie încă eliberat.
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Judecătoria Sectorului 5 a respins, marţi seară, cererea de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu din închisoare, unde ispăşea pedeapsa primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, dosar cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, încă nerecuperat.

Potrivit news.ro, judecătorii au decis că fondatorul Antenelor poate să depună o nouă cerere abia în septembrie 2017. Decizia de marţi a instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti

Voiculescu - condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare - nu a fost prezent, marţi, în sala de judecată, el solicitând ca cererea să fie judecată în lipsă.

Reamintim că în timp ce avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ a cerut liberarea clientului său, susţinând că în Comisia de la Penitenciarul Rahova s-a decis că acesta a executat o treime din pedeapsă şi că nu se poate pune la îndoială că cele 11 lucrări ştiinţifice au fost scrise de acesta, procurorii DNA au arătat, la rândul lor, că fostul mogul de presă nu putea să scrie 2.000 de pagini în 73 de ore, adică o pagină în 2 minute, şi că în manuscrise nu sunt adăugiri sau ştersături.

Reamintim că după ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi: "Omenirea, încotro?", "Dezvoltarea economică durabilă", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014", "Economia românească", "Investiţii străine directe - vector al dezvoltării economice", "Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc - teoria şi practica antreprenorială", "Consideraţii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale" şi "Teoria valorii - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale". Şapte dintre acestea au recomandări ale profesorului Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne