Daniel Constantin va cere instanţei dizolvarea ALDE şi revenirea la PC şi PLR

Nemulţumit că Tăriceanu a transformat ALDE într-un partid de buzunar, Daniel Constantin anunţă că se va adresa instanţei pentru a contesta fuziunea PC - PLR, astfel încât ALDE să dispară.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Intrat în război deschis cu Tăriceanu, Daniel Constantin declară că va depune o acţiune în instanţă astfel încât ALDE să nu mai existe, ci doar cele două partide care au format-o, respectiv PC şi PLR.

"În zilele următoare vom mai depune o acţiune în instanţă, pentru că, analizând protocolul de fuziune, care este parte a statutului validat de către Tribunal, am constatat că multe dintre prevederile din protocolul de fuziune nu au fost respectate. Vom cere în instanţă, pentru că nu s-a respectat protocolul, să se revină la situaţia iniţială: să nu mai existe ALDE, ci să existe cele două partide care au format ALDE: PC şi PLR.

Îmi pare rău că am ajuns într-o astfel de situaţie, dar noi am vrut să formăm altceva, nu un partid care să fie în buzunarul domnului Tăriceanu, care să-l folosească atunci când vrea, cum vrea şi să decidă după bunul plac. Acum sunt puşi în funcţii importante doar apropiaţi ai domnului Tăriceanu şi Chiţoiu. Spre exemplu, domnul Radu Cojocaru, apropiat al domnului Tăriceanu. Au existat şi excepţii, precum ministrul cu relaţia cu Parlamentul, dar şi această numirea trebuie văzută ca „o cumpărare”, a declarat Constantin la Adevărul Live.

Constantin (încă) copreşedinte ALDE a mai precizat că în acest moment funcţia sa este doar formală, căci Tăriceanu nu se mai comportă normal şi ia deciziile "în mod unilateral, abuziv". Politicianul a mai adăugat că nu va candida pentru funcţia de preşedinte al ALDE la Congresul a cărui convocare deja a contestat-o în instanţă.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie exclus din ALDE, Constantin a confirmat: "Am fost ameninţat că asta se va întâmpla."

Interviul integral poate fi citit aici.