Darius Vâlcov reţinut pentru 24 de ore

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, după ce cu puţin timp în urmă colegii lui senatori au aprobat cererea DNA de ridicare a imunităţii acestuia.

Senatorii au aprobat cererea DNA în cazul Vâlcov, fiind înregistrate 97 voturi "pentru", 48 "împotrivă", în timp ce 5 au fost anulate. Pe 19 martie, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a cerut Procurorului General, Tiberiu Niţu, să sesizeze Senatul în vederea formulării cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Darius Vâlcov cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din cererea procurorilor anticorupţie reiese că, în cursul anului 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Procurorii DNA susţin că Darius Vâlcov şi-ar fi primit "comisionul" în pungi de plastic, banii fiindu-i daţi în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei, suspecţi din dosar afirmând că au fost situaţii în care s-au întâlnit cu Vâlcov chiar şi în cimitir. Mai mult, oamenii legi i-ar fi găsit recent lui Vâlcov, într-un seif, lingouri de aur, un tablou de Renoir, dolari etc.

Mai multe despre dosarul lui Vâlcov aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.