Daul: Iohannis va respecta valorile europene. Forţele răului care îl atacă, nu îl atacă degeaba (Video)

Klaus Iohannis, Joseph Daul, conferinţă de presă la sediul ACL, 11 noiembrie 2014
Klaus Iohannis, Joseph Daul, conferinţă de presă la sediul ACL, 11 noiembrie 2014 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE) a ajuns marţi la sediul ACL din Bucureşti pentru a-şi exprima susţinerea pentru prezidenţiabilul Klaus Iohannis, ajuns în turul al doilea al prezidenţialelor alături de reprezentantul PSD, Victor Ponta.

"Am venit pentru a sprijini candidatul de centru-dreapta, Klaus Iohannis, pentru ca el să câştige alegerile duminica viitoare. Sunt convins că valorile PPE pe care nu le-am abandonat, statul de drept, justiţia, lupta împotriva corupţiei, vor fi respectate cu domnul Iohannis şi nu vor fi respectate cu domul Ponta. România are nevoie de creştere economică şi locuri de muncă şi cred că Iohannis a făcut la Sibiu în ultimii ani un exerciţiu care nu poate fi pus în discuţie. Forţele răului care îl atacă nu îl atacă degeaba, pentru că a reuşit la nivelul municipalităţii. Şi eu am fost primar, este prima calitate în parcursul meu politic. Când eşti primar al unei comune eşti foarte aproape de cetăţenii tăi. Este cea mai bună experienţă pe care o poate avea un candidat la preşedinţie", a declarat Joseph Daul, citat de b1.ro.

Comentând proasta organizare a alegerilor din Diaspora, când mii de români au fost blocaţi să voteze ca urmare a măsurilor birocratice şi a amplasării secţiilor de votare, liderul PPE şi-a exprimat speranţa că pe 16 noiembrie nu vor mai exista aceleaşi probleme care au apărut în primul tur al alegerilor.

"Numărul de mesaje pe care l-am primit după primul tur al alegerilor este impresionant. În toate ţările europene am intervenit foarte puternic pentru a spune că în al doilea tur al alegerilor această problemă trebuie să fie rezolvată. Sper ca toţi românii să îşi exprime dreptul la vot duminică", a subliniat Joseph Daul.

La rândul său, Klaus Iohannis a cerut din nou Guvernului Ponta să suplimenteze numărul secţiilor de votare din Diaspora.

"Domnul Meleşcanu (noul ministru de Externe - n.r.) ne-a spus că nu se pot înfiinţa noi secţii. Este foarte clară intenţia Guvernului de a nu face nimic pentru Diaspora. Este regretabil că avem un Guvern care suprimă intenţionat votul în Diaspora. Îi cer domnului Ponta să demisioneze acum în ceasul al 12-lea pentru că nu este capabil să facă faţă acestui post", a declarat Iohannis.