Găini moarte cu bileţele la gât aruncate în "curtea" lui Iohannis din Kiseleff

(VOLKER HARTMANN / AFP / Getty Images)

Cu puţin timp înainte ca preşedintele PPE, Joseph Daul, să ajungă la sediul ACL din zona Arcului de Triumf din Capitală pentru a-şi manifesta susţinerea pentru Klaus Iohannis, mai multe găini, unele vii, altele moarte, au fost aruncate peste gard în curtea clădirii. De gâtul păsărilor erau prinse bileţele cu mesajul "Sunt Klaus Iohannis. Îmi e frică de dezbatere", aluzie la dezbaterea televizată de care pesediştii îl acuză pe Iohannis că fuge.

Deşi prezenta campanie a fost presărată de lovituri sub centură aplicate candidatului ACL (acuzaţii legate de etnie, religie, trafic de copii pentru organe, pliantele distribuite de Poşta România prin care speriau pensionarii că le va tăia pensia etc), aruncatul găinilor moarte în curtea ACL intră de departe în topul celor mai abominabile atacuri care l-au vizat pe acesta.

Recent, echipele de campanie ale celor doi prezidenţiabili au purtat negocieri pe tema participării acestora la dezbateri electorale, însă nu au ajuns la o înţelegere. În timp ce PSD a propus patru emisiuni, la patru televiziuni de ştiri, ACL vrea o dezbatere pe teren neutru.

Reprezentaţii ACL au anunţat, potrivit Realitatea Tv, că vor depune plângere penală împotriva celor care se fac vinovaţi şi vor anunţa Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Purtătoarea de cuvânt a ACL Alina Gorghiu a reacţionat extrem de dur la incident: "E o campanie fără precedent, de o violenţă extremă, care mă îngrozeşte şi îmi provoacă scârbă. Niciodată în 25 de ani de democraţie nu a mai avut loc o campanie care să atingă un asemenea nivel de josnicie, de mojicie. E o competiţie pe care PSD nu înţelege să o ducă corect. Această mizerie de astăzi, acest lucru nemaiîntâlnit într-o democraţie, mi se pare un atac la tot ce înseamnă stat de drept şi democraţie. Seamănă violenţă între români".

"Acest lucru arată că PSD e un partid al găinarilor. Îmi cer scuze de comparaţie faţă de găinile care mai sunt în curte pe care nu au reuşit să le omoare şi să le atârne bileţele de gât", a subliniat Alina Gorghiu, citată de b1.ro.

Găinile vii aruncate în curtea ACL vor fi supuse unor analize pentru a se constata că sunt sănătoase, urmând ca acestea să fie donate unor centre pentru ajutorarea copiilor săraci, mai susţine Gorghiu.