Ponta şi Dragnea, la bine şi la rău. Vicepremierul îşi asumă un eventual eşec la prezidenţiale

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

După modelul unei casnicii reuşite, preşedinţele executiv al PSD, Liviu Dragnea anunţa, luni seară, la Realitatea Tv, că îşi asumă un eventual eşec al lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni, subliniind că nu aşteaptă să îi ia locul la şefia PSD dacă acest lucru se va întâmpla.

"Sunt absolut convins că Victor Ponta va câştiga alegerile, dar, dinainte de a începe campania electorală, de a se structura votul şi a vedea că ne îndreptăm aproape sigur către victorie, eu am luat o decizie pe care acum o spun prima dată public, nu o ştie nimeni, şi anume am spus atunci că, dacă cumva Victor Ponta pierde alegerile, eu merg în continuare cu el, adică dacă Victor Ponta cumva pierde alegerile, îmi asum împreună cu el", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Dacă nu demult, preşedinte executiv al PSD anunţa că va face echipă cu Sebastian Ghiţă, patronul România Tv, pentru a prelua conducerea PSD, acum Liviu Dragnea dă de înţeles că nu aşteaptă ca Ponta să piardă alegerile pentru a-i luat locul în fruntea PSD.

"Eu voi rămâne cu Victor Ponta şi, dacă, Doamne fereşte, ceea ce nu cred, va pierde alegerile - nici el nu ştie, acum află şi el dacă se uită la emisiune - o spun tuturor ca să ştie şi oricine din partid că eu nu aştept ca dacă Victor Ponta pierde alegerile eu să îi iau locul. Nu. Dacă el pierde înseamnă că e şi eşecul meu", a dezvăluit Dragnea.

Explicându-şi decizia, liderul PSD a evidenţiat că, de cinci ani de zile, lucrează în echipă, şi-au stabilit obiective care s-au îndeplinit, iar acum a mai rămas un ultim obiectiv şi el este de părere ca şi acesta va fi atins. "Am fost împreună şi la bine şi mai ales la greu, unul lângă altul", a precizat Dragnea.