MRU: Titus Corlăţean disperat să blocheze votul diasporei

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Faptul că Titus Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru de Externe nu este decât o perdea de fum, este de părere prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, care a acuzat luni Guvernul că regizează un circ enorm ca urmare a disperării de a bloca votul românilor din Diaspora, despre care se ştie că votează în principal cu Dreapta.

Deşi este de acord că demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, era absolut necesară, MRU evidenţiind că premierul Victor Ponta încearcă să acopere o greşeală enormă făcută de către MAE.

"După cum am văzut, dezastrul este cât se poate de real. Faptul că Titus Corlăţean nu mai este ministru nu este decât o perdea de fum. Faptul că patru cincimi din angajaţii MAE sunt trimişi în străinătate nu rezolvă absolut deloc problema. Este necesară organizarea de noi secţii de votare, coroborat cu relocarea unor secţii în zonele cu o concentrare mare de cetăţeni români. Titus Corlăţean a regizat un circ enorm, ghidat de disperarea de a bloca votul din Diaspora", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Decizia lui Corlăţean de a trimite mai mult de trei sferturi din angajaţii centralei MAE în străinătate, cu scopul de a supraveghea procesul electoral, este, din perspectiva lui Ungureanu, un lucru fără precedent. Practic, MAE, instituţie strategică a statului român, va rămâne inoperabil timp de câteva zile.

În plus, dacă se iau şi calculăm costurile deplasării, se poate observa că se ridică la o cifră enormă şi nejustificată, susţine MRU, adăugând că "efectiv, PSD acoperă propagandistic o gravă problemă, cu costul distrugerii imaginii unuia dintre cele mai importante ministere din România."

Titus Corlăţean şi-a anunţat luni demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, ca urmare a scandalului legat de proasta organizare a alegerilor din Diaspora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne