Propunerea lui Ponta pentru MAE - Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul proaspăt demisionatului Titus Corlăţean, a informat Mediafax.

"Ministrul de Externe şi-a depus demisia pentru a nu afecta funcţionarea legală a MAE. Am discutat cu Corlăţean, am acceptat demisia sa. Am trimis către preşedintele Traian Băsescu propunerea ca Teodor Meleşcanu să fie ministru de Externe, să organizeze desfăşurarea votului din diaspora", a declarat Victor Ponta.

În septembrie, Meleşcanu a demisionat de la conducerea SIE pentru a se înscrie în cursa pentru Cotroceni, în care a obţinut 104.131 de voturi, reprezentând 1,09%. Ulterior, Meleşcanu şi-a îndemnat electoratul să voteze cu Victor Ponta în turul doi.

În schimb, premierul Victor Ponta a anunţat că, dacă va fi ales preşedintele României, îl va numi pe Meleşcanu consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

Titus Corlăţean (PSD) şi-a anunţat luni demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, ca urmare a scandalului legat de proasta organizare a alegerilor din Diaspora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne