De ce nu a fost audiat Oprea în dosarul morţii lui Bogdan Gigină? Kovesi dă explicaţii

Mulţi se aşteptau ca fostul ministru Gabriel Oprea să fie audiat în dosarul morţii lui Bogdan Gigină, tânărul poliţist care şi-a pierdut viaţa escortându-l pe general. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar motivul ni-l explică chiar şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

"Până în acest moment nu a fost audiat, pentru că nu are o calitate procesuală. Au fost depuse două plângeri penale şi am primit şi un dosar declinat de la parchetul de pe lângă ÎCCJ. Toate acestea au fost reunite într-un singur dosar.

Ce este important de spus este că verificăm două aspecte, modalitatea în care s-au folosit colanele oficiale, iar cel de al doilea aspect vizează împrejurările în care s-a produs accidentul rutier", a declarat, într-un interviu acordat TVR, Laura Codruţa Kovesi.

Gabriel Oprea este suspectat că ar fi abuzat de coloana oficială în momentul accidentului lui Bogdan Gigină. Şi se pare că nu este prima dată când se întâmplă un astfel de lucru. De fapt, Oprea deţine recordul la capitolul "coloane oficiale".

"În urma verificării registrelor evidenţă delegaţii, s-a constatat că în perioada 02.01.2015 - 21.10.2015, ministrul Afacerilor Interne a avut un număr de 1607 deplasări coloane oficiale, atât la instituţii publice cât şi la destinaţii private, în timp ce Preşedintele României a avut 580 de deplasări, iar prim-ministrul 814", au arătat, anterior, procurorii.

Potrivit presei, care citează declaraţii ale martorilor din dosar, Oprea folosea des coloana oficială în interes personal, inclusiv să meargă la hoteluri, restaurante, la tuns, sau la saloane de înfrumuseţare etc., deşi legea spune clar că nu are dreptul decât în situaţii excepţionale.

Amintim că Bogdan Gigină, poliţist în Brigada Rutieră, a decedat, la doar 28 de ani, după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe o şosea în plin centrul Capitalei, în timp ce gonea pe motocicletă, cu peste 100 de km/h, ca antemergător al coloanei lui Oprea.