Debarcarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului, amânată sine die

Schimbarea preşedintelui Senatului României nu este pe lista de priorităţi a UNPR-ului, a anunţat Haralambie Vochiţoiu, zădărnicind astfel planurile liberalilor de a-l da jos pe Tăriceanu în viitorul apropiat.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.04.2016

Depunerea semnăturilor pentru schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului a fost amânată, după ce PNL nu a găsit în UNPR sprijinul la care spera.

"Eu am vorbit cu liderul de grup de la Senat şi mi-a comunicat că doreşte să amânăm demararea acestui proces pentru că se află în proces de strângere de semnături", a declarat liderul PNL din Senat, Ion Popa, precizând că depunerea semnăturilor va fi amânată până la o dată care va fi stabilită de comun acord cu UNPR.

Amânarea vine după ce liberalii, iniţiatori ai acestui demers, s-au trezit fără sprijinul pe care contau. Deşi Alina Gorghiu anunţa, în urmă cu şase zile, că schimbarea lui Tăriceanu din funcţie este de un proiect comun cu UNPR, se pare că unpr-iştii nu sunt de aceeaşi părere.

"Am discutat şi despre această dezbatere care a apărut în spaţiul public privind preşedinţia Senatului României. În acest moment, aşa cum am mai spus-o, această dezbatere nu este preocuparea UNPR. Poziţia domnului Tăriceanu nu cred că va fi pusă în discuţie nici astăzi, nici săptămâna aceasta. Noi suntem preocupaţi să obţinem un scor cât mai bun la alegerile locale din anul acesta, prin consilierii şi primarii noştri la consiliile judeţene. Discuţia aceasta nu ne aparţine, nu suntem preocupaţi în acest moment de schimbarea preşedintelui Senatului României", a afirmat luni Vochiţoiu, citat de Hotnews, după şedinţa grupului senatorilor UNPR.

Vochiţoiu a precizat că, dacă la un moment dat PSD, PNL şi UDMR vor lua în discuţie această intenţie de schimbare a preşedintelui Senatului, UNPR va fi "prezent".

Reamintim că Alina Gorghiu a anunţat marţi că PNL a început strângerea de semnături pentru a demara procedura de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului, precizând că este vorba de un proiect comun cu UNPR, singurul partid care s-a exprimat public în favoarea debarcării lui Tăriceanu.

În aceeaşi zi, liderul PSD, Liviu Dragnea, e ieşit şi el la rampă, pentru a declara că PSD nu susţine demersul PNL şi că nici UNPR-ul nu o va face.

”PSD nu susţine demersul PNL. Nu are fundament politic şi parlamentar. Nu sunt şanse ca Tăriceanu să fie schimbat de la şefia Senatului. Eu am avut o discuţie cu domnul Valeriu Steriu (noul şef UNPR n.r.) care nu mi-a confirmat că UNPR sprijină acest demers al PNL, ba dimpotrivă. Eu cred că UNPR nu va susţine acest demers. De altfel, senatorii UNPR nu au semnat acest demers. Eu l-am întrebat cu subiect şi predicat, dar, nu mereu, răspunsurile ar fi cu subiect şi predicat. Ar fi un demers sinucigaş care le-ar distruge orice brumă de onoare care le-a mai rămas. Am avut o discuţie ca între doi oameni normali şi a zis că mai avem alianţă cu UNPR”, a anunţat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor