Deputat PAS: Demisia Guvernului Chicu, rezultatul presiunii cetăţenilor. Urmează alegerea unui nou Parlament

Igor Grosu, deputat PAS
Igor Grosu, deputat PAS (unpaspentru.md)

Demisia Guvernului Chicu este rezultatul presiunii cetăţenilor care, în mod tranşant, la alegerile prezidenţiale din toamnă, au cerut schimbarea clasei politice, a punctat prim-vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Igor Grosu, deputat în Parlamentul RM. Acesta a specificat că alegerile din noiembrie au arătat foarte clar ce-şi doresc cetăţenii, şi anume curăţarea clasei politice, reformarea justiţiei, o luptă reală împotriva corupţiei, conducători responsabili, integri, care lucrează în interesul statului.

„Primul pas a fost făcut pe 15 noiembrie, Instituţia Prezidenţială a fost scoasă de sub controlul clanurilor oligarhice. Oamenii au ales un preşedinte care să fie vocea lor, care să înceapă o luptă cruntă împotriva hoţilor.

Acum urmează al doilea pas, declanşarea alegerilor anticipate şi alegerea unui Parlament legitim şi reprezentativ. Este datoria noastră să îndeplinim ce ne cer oamenii, iar oamenii cer clar alegeri anticipate”, a declarat deputatul PAS.

În context, Igor Grosu a specificat că demisia Guvernului condus de Ion Chicu deschide calea constituţională cea mai scurtă spre dizolvarea Parlamentului actual şi declanşarea alegerilor anticipate, aşa cum au cerut cetăţenii.

„Acum se discută mai multe scenarii: Guvern de tranziţie, majoritar, minoritar, foi de parcurs etc. Trebuie să înţelegem un lucru foarte simplu, Parlamentul actual este cauza crizei politice şi a problemelor pe care le are ţara.

În actualul Parlament care nu mai exprimă voinţa politică a alegătorilor, nu mai există o majoritate parlamentară de minim 51 de deputaţi care să genereze un Guvern responsabil, onest şi profesionist, capabil să satisfacă necesităţile oamenilor”, mai menţionează parlamentarul de la Chişinău.

Majoritatea formată din PSRM-ŞOR au împărţit ca hoţii schemele, şi-au umplut sacii cu bani şi au călcat în picioare orice lege şi orice normă de bun simţ, a afirmat Igor Grosu, adăugând că acest Parlament nu poate numi un Guvern care să lucreze pentru oameni, de aceea trebuie să plece.

Partidul Acţiune şi Solidaritate va respecta întru totul ceea ce cer oamenii, anticipatele fiind unica soluţie pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă Republica Moldova, a conchis deputatul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe