Epoch Times România

Prim-ministrul Republicii Moldova şi-a anunţat demisia: Trebuie declanşate alegeri parlamentare anticipate

Ion Chicu
Ion Chicu (gov.md)
Maria Maevschi
23.12.2020

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, şi-a anunţat miercuri, 23 decembrie, demisia sa şi a cabinetului de miniştri, în fruntea căruia s-a aflat timp de un an. Anunţul a fost făcut de Ion Chicu în urma unei întrevederi cu preşedintele în exerciţiu Igor Dodon şi preşedintele Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi. Potrivit premierului, această decizie ar fi fost luată cu scopul declanşării alegerilor parlamentare anticipate.

„Este un obiectiv pe care l-am declarat prioritar pentru a readuce la normalitate ţara şi ca să permitem societăţii noastre să soluţioneze problemele şi să se dezvolte în continuare. Şedinţa de Guvern de ieri a fost în primul rând destinată aprobării proiectelor necesare pentru ca ţara, începând de la 1 ianuarie 2021, să poată funcţiona normal”, a declarat Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă.

De menţionat este faptul că, tot miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să dezbată moţiunea de cenzură înaintată de PAS, Platforma DA şi Partidul Democrat împotriva Guvernului Chicu, dar a fost anulată, întrucât, potrivit preşedintelui Parlamentului, subiectul ar fi epuizat. Următoarea şedinţă în plen urmează să se desfăşoare joi, când preşedinta aleasă Maia Sandu va depune jurământul.

„Eu am propus şi asta voi face, de a veni astăzi cu propunerea de demisie a prim-ministrului, şi respectiv a Guvernului Republicii Moldova”, pentru a putea fi lansată procedura de declanşare a alegerilor parlamentare anticipate cât mai curând posibil, a precizat Chicu.

De asemenea, acesta a menţionat că astăzi urmează să aibă o întrevedere cu Maia Sandu pentru a discuta despre activitatea viitoare a Guvernului în exerciţiu, astfel încât să poată fi asigurată funcţionarea instituţiilor statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor