Republica Moldova suspendă cursele aeriene de pasageri din şi spre Marea Britanie

Avion (Qantas Airways)
Maria Maevschi
21.12.2020

În scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS cov 2, identificate în Marea Britanie, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis suspendarea tuturor curselor aeriene de pasageri din şi spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00.

Tot din 23 decembrie, orele 00.00, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internaţional Chişinău a pasagerilor cu escală, din Marea Britanie. Astfel, CNESP a aprobat interdicţia pentru operatorii de curse aeriene de a îmbarca pasagerii care vin în Republica Moldova cu escală din Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră i s-a solicitat să intensifice, la punctele de trecere a frontierei de stat, măsurile de sănătate publică pentru prevenirea şi controlul infecţiei COVID-19.
De asemenea, şi autorităţilor din domeniul ordinii publice i s-a solicitat să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, în special a regimului de autoizolare a persoanelor.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

Precizăm că numărul total al persoanelor infectate cu virusul Wuhan în Republica Moldova a ajuns în aceste momente la 135.910 dintre care 120.015 sunt persoane tratate şi externate, 13.117 sunt cazuri active, iar 2778 persoane decedate din cauza infecţiei. Totodată, menţionăm că numărul total al personalului medical infectat cu virusul chinezesc a ajuns la 9.843, dintre care 73 au decedat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor