Deputat PNL: Şefii SRI şi Procuraturii Generale folosesc tragedia din Franţa ca să pună presiune pe CCR

(Arhivă) Protest împotriva Legilor Supravegherii, 12.07.2014
(Arhivă) Protest împotriva Legilor Supravegherii, 12.07.2014 (Eugen Horoiu / Epoch Times)

Şefii Procuraturii Generale şi Serviciului Român de Informaţii se folosesc atacul asupra redacţiei Charlie Hebdo pentru a pune presiune asupra Curţii Constituţionale, care trebuie să judece contestaţia pe care liberalii au depus-o cu privire la Legea securităţii cibernetice, cunoscută sub numele de Big Brother 3, a acuzat joi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Radu Zlati.

"Este întristător însă faptul că factori de răspundere din fruntea unor instituţii de forţă ale statului român, mă refer la conducătorii Procuraturii Generale şi ai SRI, au găsit de cuviinţă de a folosi tragedia care îndoliază societatea franceză pentru a pune presiune asupra Curţii Constituţionale, care are pe rol judecarea contestaţiei pe care PNL a depus-o cu privire la Legea Securităţii Cibernetice. Este cunoscut faptul că CCR a respins deja ca fiind neconstituţionale prevederi ale Legii 82/2012 (Legea Big Brother) şi sper ca aceeaşi Curte să respingă Legea Securităţii Cibernetice (Big Brother 2)", a declarat Radu Zlati.

Deputatul apreciază că este inacceptabil ca, în contextul în care Curtea se află în pronunţare, judecătorii CCR să fie supuşi unor presiuni de orice fel, din partea oricăror factori instituţionali din România, astfel încât o lege care, prin formulări ambigue, afectează libertăţile fundamentale ale omului şi cetăţeanului, să poată fi impusă românilor - nici măcar atunci când sunt folosite împrejurări tragice, care mai degrabă ar fi predispus la reculegere şi la o adâncă meditaţie asupra activităţii proprii.

"Când corupţia este văzută de către cei mai mulţi români ca fiind principalul element care conspiră la siguranţa statului român dar însuşi conducătorul instituţiei care luptă împotriva actelor de mare criminalitate şi terorism este arestat pentru corupţie, bunul simţ ne spune că acelaşi fenomen al corupţiei nu ar putea ocoli nici alte instituţii de forţă ale statului precum Procuratura, Serviciile Secrete, DNA, Armata.

Înainte ca lideri ai acestor instituţii să ceară înăsprirea măsurilor de urmărire ale cetăţeanului, să prezinte societăţii româneşti dovezi ca şi-au făcut curat în propria ogradă. Căci legi avem. Nu avem caractere care să le pună în aplicare. Şi nu doresc să sacrific libertatea comună sau cea individuală pe altarul securităţii, înainte de a fi sigur că acest sacrificiu este necesar şi că va fi răsplătit prin obţinerea unui bine colectiv şi individual mai mare", a subliniat deputat PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne