Deputatul Eric Stevenson simte adevărul în Shen Yun

Publicul priveste spectacolul Shen Yun Performing Arts la Lincoln Center.
Publicul priveste spectacolul Shen Yun Performing Arts la Lincoln Center. (Dai Bing / The Epoch Times)

NEW YORK. Deputatul Eric Stevenson a descris revelaţii profunde după ce a văzut Shen Yun Performing Arts la teatrul David H. Koch de la Centrul Lincoln, duminică, 22 aprilie.

“Dacă nu aţi văzut Shen Yun, asiguraţi-va şi grăbiţi-va să cumpăraţi un bilet şi să-l vedeţi, astfel încât să puteţi vedea adevărul binelui”.

Domnul Stevenson a numit spectacolul “o oportunitate minunată” de a vedea artiştii chinezi prezentând dansul şi cultura chineză.

Compania newyorkeză, Shen Yun Performing Arts, este în turneu mondial având misiunea de a reînvia 5000 de ani de cultură chineză de inspiraţie divină, potrivit celor prezentate în pagina de web a companiei.

“Din nefericire, în ultimii 60 de ani, această comoară culturală a fost persecutată de Partidul Comunist Chinez”, relatează site-ul companiei. “Artiştii creatori ai Shen Yun pot exprima liber atât cultura tradiţională chineză cât şi pe ei înşişi în afara Chinei. Curajul lor de a vorbi este o parte integrantă a spiritului Shen Yun.”

Domnul Stevenson a declarat: “Este un apel pentru oameni acum... de a lua o decizie între bine şi rău. Cred că a venit momentul”.

Dansul şi muzica clasică chineză sunt prezentate în spectacol de artişti vocali, o orchestră unică, costume lucrate manual şi fundaluri digitale viu colorate. Pe lângă legende vechi şi dansuri etnice variate, Shen Yun redă evenimente reprezentative din lumea modernă, incluzând scene care descriu practica de cultivare Falun Gong.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, “Falun Gong, numit şi Falun Dafa, este ghidat de principiile ‘Adevăr, Compasiune şi Toleranţă.’ Practica de cultivare a ajutat peste o sută de milioane de chinezi să înţeleagă şi să se întoarcă la esenţa culturii tradiţionale chineze care constă în şcolile de gândire confucianistă, budistă şi taoistă. Şi totuşi, Partidul Comunist Chinez, al cărui regim şi ideologie sunt în contrast puternic cu cultura tradiţională chineză, a ales să persecute practica Falun Gong”.

Domnul Stevenson consideră că spectacolul Shen Yun prezintă o viziune în care oamenii să vadă adevărul şi minciuna.

“Şi acum suntem chemaţi în acest moment să luăm decizia de a cere sfârşitul persecuţiei practicanţilor Falun Dafa”, a spus el.

Domnul Stevenson, care a lucrat din greu pentru a îmbunătăţi districtul din Bronx, a organizat o conferinţă de presă împreună cu alţi legiuitori, în data de 25 aprilie, pentru a cere sfârşitul persecuţiei practicanţilor Falun Gong.

“Sunt convins că la acest moment nu există nicio altă cale, decât aceea de a face apel pentru sfârşitul persecuţiei”, a explicat el.

“Practicanţii Falun Gong ţin ferm la credinţa lor şi au continuat să expună nenumărate nedreptăţi prin mijloace paşnice”, relatează site-ul companiei Shen Yun. “Spiritul lor de compasiune şi toleranţă manifestă esenţa a 5000 de ani de cultură de inspiraţie divină a Chinei.”

“Cred în partea bună a vieţii, iar Falun Dafa demonstrează partea bună a vieţii”, a spus el. “Cei de aceeaşi părere şi care au bunăvoinţă vor trebui să ni se alăture şi acum împreună să apelăm pentru sfârşitul persecuţiei.”

Reportaj realizat de televiziunea New Tang Dynasty şi Zachary Stieber.

Compania Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, este compusă din trei grupuri de artişti care sunt în turneu în jurul lumii, având misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură