Deputatul PD Sergiu Sîrbu, cercetat într-un dosar de corupere activă

Sergiu Sîrbu, deputat PDM din R. Moldova
Sergiu Sîrbu, deputat PDM din R. Moldova (facebook.com)
Maria Maevschi
29.01.2020

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu este cercetat într-un dosar de corupere activă, informaţia fiind confirmată de către ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. Aceasta a menţionat că Sîrbu „a fost citat pentru a fi audiat pe o cauză penală în care este bănuit de corupere activă”.

Deşi democratul se victimizează, afirmând că ar putea fi reţinut de organele de drept la următoarea şedinţă a Parlamentului şi că acum ar putea să se întâmple orice, procurorul general Alexandr Stoianoglo dezminte aceste declaraţii specificând că Sergiu Sîrbu nu va fi reţinut, întrucât acest lucru nu se planifică.

În context, membrii Partidului Democrat au menţionat că dosarul lui Sîrbu ar fi fost deschis de fosta guvernare, făcând referire aici la Guvernul Sandu.

„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public despre un coleg al nostru, vizat într-un dosar redeschis de fosta guvernare, după ce acum câţiva ani fusese clasat, Partidul Democrat din Moldova face următoarea declaraţie:

Partidul Democrat din Moldova a rezistat şi va rezista tuturor atacurilor şi presiunilor politice care au început asupra membrilor şi susţinătorilor săi în iunie 2019. Suntem o echipă unită şi am demonstrat că vom rămâne puternici indiferent de provocări şi obstacole”, se arată într-un comunicat al democraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor