Designer de la Ferrari creează un tren japonez super-luxos


Noul Tren de croazieră japonez proiectat de către designerul Ken Okuyama
Noul Tren de croazieră japonez proiectat de către designerul Ken Okuyama (Google.com)

Ce se întâmplă atunci când un designer de maşini de lux creează un tren foarte luxos? O magie, judecând după imaginile galeriei foto lansate de compania feroviară japoneză East Japan Railway.

Ken Okuyama, născut în anul 1959 în Yamagata, regiunea Tohoku din nordul Japoniei, care este bine cunoscut în cercurile de design auto, a fost ales să proiecteze noul Tren de Croazieră al companiei, care va începe să circule din primăvara anului 2017.

Trenul de Croazieră, estimat la peste 50 de milioane dolari, a fost proiectat pentru turiştii care solicită cele mai înalte standarde de calitate. Acesta are culoarea auriu-şampanie, este format din 10 vagoane şi va avea o capacitate maximă de 34 de pasageri. Cuprinde cinci apartamente, un apartament de lux, două vagoane cu pereţi de sticlă, un vagon restaurant şi un salon de zi, unde pasagerii pot socializa unii cu alţii sau pot citi dacă sunt atraşi de lectură.

În timpul prezentării proiectului, purtătorul de cuvânt al companiei Ken Okuyama Design a explicat că intenţia echipei de proiectare a fost aceea de a crea un tren, care ar permite pasagerilor să "aprecieze spaţiul şi timpul într-o clipă, în timp ce se bucură pe deplin de cultura şi peisajele japoneze".

Una dintre caracteristicile cele mai remarcabile ale trenului este că are un vagon de contemplare a peisajelor situat în partea din faţă a trenului, permiţând pasagerilor să vadă zonele pe care urmează să le parcurgă şi un vagon similarîn capătul celălalt al trenului.

East Japan Railway a declarat că trenul va fi dotat cu mobilier care exprimă caracteristicile culturii tradiţionale japoneze. Salonul, de exemplu, este învăluit în curbe graţioase şi are un decor inspirat de copaci.

Toate apartamentele au baie privată cu duş şi toaletă dar cel mai agreabil pentru a dormi este apartmantul de lux pe 2 nivele, care poate găzdui patru persoane. În partea de jos se află două paturi duble iar în partea superioară este o cameră tradiţională japoneză, cu locuri pe podea, de unde se poate vedea peisajul prin ferestrele mari.

Okuyama, care este un adevărat geniu, a lucrat ca designer-şef la General Motors, senior designer pentru Porsche AG şi director de design pentru Pininfarina, compania din spatele modelelor lui Enzo Ferrari şi Maserati Quattroporte.

Trenul va fi capabil să circule atât pe şine electrice cât şi ne-electrice.