"Despre smerenie". Alţi 35 de artişti cred că "Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici"

Zeci de artişti s-au raliat mesajului piesei "Despre Smerenie", a trupei Taxi, după ce Leşe a cerut să fie scos din videoclip.
Dan Teodorescu în videoclipul piesei "Despre smerenie."
Dan Teodorescu în videoclipul piesei "Despre smerenie." (Youtube)

Trupa Taxi a lansat noua variantă a videoclipului piesei "Despre smerenie", refăcut, după ce Grigore Leşe a cerut să fie scos din acesta, în urma reacţiei negative a BOR faţă de mesajul piesei. Surpriză, Leşe a fost înlocuit nu cu unul ci cu 35 de artişti care au dorit să se ralieze mesajului despre smerenie, relatează B1 TV.

Printre artiştii care l-au înlocuit pe interpretul de muzică populară se numără şi Marian Râlea, Pavel Stratan, Cătălin Mitulescu, Carmen Tănase, Monica Davidescu, Bebe Cotimanis şi Nico.

Reamintim că melodia "Despre smerenie" a stârnit reacţia negativă a BOR şi ample polemici în spaţiul public după ce reprezentanţii Patriarhiei au catalogat-o drept o critică la adresa construirii Catedralei Mântuirii Neamului.

''Melodia şi videoclipul au fost percepute de instituţia Patriarhiei Române ca o simplă melodie şi, evident, cu un mesaj orientat împotriva proiectului Catedralei Naţionale. Nu s-a oferit un comunicat în acest sens, pentru că ar fi disproporţionat ca un simplu cântec să fie întâmpinat de un comunicat al Patriarhiei Române. Deşi cântecul a transmis un mesaj anti proiectul Catedrala Naţională, credem că nu este un cântec anticreştin, antireligios, este un punct de vedere al unor artişti care-şi exprimă gustul, preferinţa pentru un anumit tip de arhitectură bisericească", a transmis Patriarhia, după lansarea videoclipului.

În urma reacţiei BOR, Grigore Leşe a cerut să fie scos din videoclipul piesei pe motiv că aceasta a fost interpretată drept un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Potrivit solistului trupei Taxi, Leşe primise însă pe email textul piesei, l-a ascultat înainte de a intra în studio şi a văzut şi înregistrările video.

Dan Teodorescu a reiterat faptul că piesa nu este un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului Românesc, ci exact aşa cum arată şi titlul, este un mesaj despre smerenie şi modestie.

Acuzat că a fost arogant afirmând că "Dumnezeu preferă lemnul", solistul a remintit că în textul melodiei spune "Eu cred" nu "Eu stiu că Dumnezeu preferă simplitatea şi modestia."

"Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, şi de-acum încolo, exact ce simt şi ce cred", a mai transmis Dan Teodorescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură