Dezastru ecologic în Parcul Drumul Taberei. Cetăţenii cer autorităţilor să intervină

Copaci uscaţi în Parcul Drumul Taberei.
Copaci uscaţi în Parcul Drumul Taberei. (Facebook, Salvaţi Parcul Drumul Taberei)

În recent redeschisul parc Drumul Taberei din Bucureşti, a cărui amenajare a costat în jur de 15 milioane de euro, copacii au început să se usuce, trag un semnal de alarmă, pe Facebook, membrii Grupului de Iniţiativă Salvaţi Parcul Drumul Taberei. Revoltaţi de acest "dezastru ecologic" comis pe bani publici, locuitorii din zonă cer Gărzii de Mediu şi Primăriei Sector 6 să intervină.

"Dezastru ecologic în Parcul Drumul Taberei. Zeci de arbori maturi şi puieţi uscaţi fără nici un motiv aparent. Am subliniat cu roşu copacii uscaţi. În imagini se văd mai greu, dar în realitate este sinistru. Arborii uscaţi pot fi văzuţi mai ales lângă locul de joacă dinspre Tricodava (spre gard) şi lângă locul de skating, dar parcul este plin de asemenea copaci morţi. Cerem Gărzii de Mediu şi Primăriei Sector 6 să intervină. Îi invităm la o inventariere comună a arborilor afectaţi iremediabil de „modernizare”, a puieţilor morţi, împreună cu membrii grupului nostru", scriu, pe Facebook, membrii grupului de iniţiativă.

Reamintim că Parcul Drumul Taberei a fost redeschis în urmă cu două luni, după ce, timp de aproximativ doi ani, a fost închis pentru lucrări de modernizare, costul lucrărilor ridicându-se la circa 15 milioane de euro, în cea mai mare parte din fonduri europene.

În pofida sumei uriaşe care a fost cheltuită pe amenajări, la finele lucrărilor cetăţenii s-au declarat nemulţumiţi de rezultat, reclamând, în special, reducerea spaţiului verde în detrimentul unor decoruri futuriste, fanteziste şi inutile în viziunea multora dintre ei. De altfel, la nici trei luni după redeschidere, decorurile încep să "scârţâie". Astfel, potrivit Hotnews, stâlpii "cu jocuri de lumini", nu funcţionează.

"Aceşti stâlpi roboţi sunt prevăzuţi cu braţ articulat şi cu ferestre pe tot trunchiul. În mod de funcţionare normală ei ar fi trebuit să se mişte din braţul articulat iar corpul lor să se aprindă. Datorită faptului că au fost montaţi greşit, ei stau în poziţii fixe şi numai la unul dintre ei clipoceşte o ultimă zvâcnire de lumină în trunchi", acuză, pe Facebook, un cetăţean.

Mai merită menţionat că, la jumătatea lunii iulie, nemulţumiţi de modul în care arată parcul lor după costisitoarea şi îndelungata reamenajare coordonată de primăria de sector, reprezentanţii grupului de iniţiativă civică "SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” au lansat o petiţie online, cerând remedierea situaţiei. Petiţia poate fi accesată aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne