Diaconu: La 100 de zile de la fuga lui Marko Attila în Ungaria, PSD şi PNL vând în continuare indulgenţe UDMR-ului

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

La 100 de zile de la fuga deputatului UDMR, Marko Attila, la Budapesta, cele două mari partide din România, PSD şi PNL vând în continuare indulgenţe UDMR-ului contra voturi, a acuzat vineri preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

"Deşi au trecut 100 de zile de la fuga deputatului UDMR Marko Attila la Budapesta pentru a scăpa de justiţia din România, totuşi, până la această oră, nicio instituţie a statului român nu a putut oferi explicaţii despre cum este posibil ca acesta să fie "protejat de premierul Ungariei Viktor Orban personal". Nicio instituţie a statului român nu i-a cerut socoteală statului maghiar pentru adăpostirea unui fugar de justiţie şi nu a făcut niciun demers pentru aducerea lui Marko Attila în ţară", a precizat Bogdan Diaconu.

Şeful PRU susţine că, după scăparea lui Laszlo Borbely de justiţie în Parlamentul României prin blatul deputaţilor PSD şi PNL, se configurează tot mai clar direcţia de a-i feri de justiţie pe liderii UDMR în schimbul asigurării unei majorităţi parlamentare.

"Justiţia unui stat nu poate fi monedă politică de schimb pentru conservarea (cazul PSD) sau acapararea puterii (cazul PNL). Dacă justiţia a ajuns să fie troc pentru voturi în Parlament, atunci ne-am desfiinţat ca stat de drept", a subliniat Bogdan Diaconu.

"Solicit încă o dată clasei politice învechite, formaţiunilor PSD şi PNL care stau la mila UDMR, să lase justiţia să îşi facă datoria şi să nu mai vândă indulgenţe contra voturi! Prin aceste aranjamente prin care liderii UDMR sunt plasaţi deasupra legii, PSD şi PNL s-au descalificat ca partide democratice şi au făcut încă o dată dovada că sunt o cangrenă a vieţii publice", a concluzionat Bogdan Diaconu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.