Septembrie 2009, episod inedit. Traian Băsescu vs Kovesi pe tema dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Se încarcă player-ul...

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat marţi seară, pe pagina sa de Facebook, un scurt videoclip care surprinde o conversaţie purtată în septembrie 2009 cu Procurorul General de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, în care îi cerea acesteia pe un ton răspicat să continue ancheta în cazul dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi să se dea o soluţie.

Vă prezentăm în continuare dialogul dintre Traian Băşesc şi Laura Codruţa Kovesi:

Traian Băsescu: "Ce se întâmplă cu aceste dosare care s-au predat de la domnul general Voinea, care, înţeleg, s-a pensionat. A vrut, n-a vrut să mai lucreze, nu mai ştiu, dar daţi o speranţă că se va continua ancheta şi va ajunge la un sfârşit."

Laura Codruţa Kovesi: "Domnule preşedinte, depinde ce înţelegeţi prin speranţă. Deci, am spus că vom soluţiona cu celeritate, pentru că 18 ani nu am avut soluţii. Eu nu pot să vă promit o soluţie, nu pot eu să îndrept ceea ce de 18 ani nu s-a făcut. Deci o să dăm soluţie."

Traian Băsescu: "Doamna Procuror General, cred că aţi înţeles foarte bine ce v-am spus şi am o rugăminte: nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiţi cu şeful statului, care vă spune aşa: au murit 1600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Aveţi soluţie sau nu? Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreţi să-mi spuneţi, că vă impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneţi dacă s-au împuşcat singuri oamenii ăia sau au fost împuşcaţi de cineva? Nu mă confundaţi cu ziarişti."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne