Digi24: Guvernul pregăteşte OUG pentru Pilonul II. Decizia va afecta 7 milioane de români

Majorările salariale promise de coaliţia la putere obligă Guvernul să caute noi surse de bani. Aşa că guvernanţii au pus ochii pe fondurile private de pensii, relatează digi24.ro.
(photos.com)

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care contribuţia la Pilonul II de pensii va fi redusă de la 5,1 la sută, cât este în prezent, la mai puţin de jumătate, potrivit unor date obţinute de Digi24. Deocamdată valoarea nu este stabilită şi vor mai fi discuţii.

Până în prezent s-au adunat peste 37 de miliarde de lei în conturile fondurilor de pensii administrate privat. Prin reducerea contribuţiilor la Pilonul II, statul ar încerca să cârpească gaura din fondul public de pensii, respectiv peste 21 de miliarde de lei, aproape trei procente din Produsul Intern Brut.

Potrivit experţilor consultaţi de Digi, 7 milioane de români care contribuie lunar la acest fond de pensii vor fi afectaţi. Banii vor merge în bugetul central şi nu vor mai fi dirijaţi de fondurile private spre investiţii.

Conform Autorităţii de Supraveghere Financiară, Pilonul II de pensii este unul solid, cu beneficii pentru participanţi. 6,92 milioane de români erau înregistraţi în sistemul pensiilor administrate privat la sfârşitul lunii iunie 2017.

Articolul integral poate fi citi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne