Dinu Patriciu, executat silit şi de fosta sa "mână dreaptă"

Dinu Patriciu
Dinu Patriciu (Epoch Times România)

Întrucât Dinu Patriciu este executat silit, mai mulţi executori judecătoreşti s-au deplasat vineri dimineaţă la reşedinţa acestuia din Snagov, însă omul de afaceri nu le-a permis accesul.

Dinu Patriciu este executat silit chiar de Peter Imre, director general şi fosta sa „mână dreaptă" de la conducerea trustului de presă „Adevărul".

Peter Imre îi cere lui Dinu Patriciu suma de 80.000 de euro, potrivit unui dosar înregistrat la judecătoria sectorului 1, la data de 23 ianuarie 2013, în care instanţa a admis, fără cale de atac, executarea silită a afaceristului.

Fost cel mai bogat român, Dinu Patriciu este executat silit şi de alţi foşti parteneri de afaceri, dar şi de o bancă, iar acestea nu constituie singurele probleme ale omului de afaceri aflat în recuperare după un transplant de ficat.

Dinu Patriciu trebuie să-şi împartă averea, estimată la 2,3 miliarde de euro, cu soţia sa, Dana, care a cerut partajul.

Prima executare silită a lui Dinu Patriciu

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 şi cei ai Judecătoriei Buftea au admis la sfârşitul lunii ianuarie 2013 cererile de executare silită ale Raiffeisen Bank împotriva lui Dinu Patriciu. Omul de afaceri este executat silit din cauza unui credit în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, după cum scriu jurnaliştii de la Capital.

După ce a fost supus recent unui transplant de ficat şi s-a speculat că ar fi rămas cu datorii la clinica din Milano, omul de afaceri este executat silit de una dintre băncile centrale din România.

Biroul angajat de bancă în procedura de executare silită este BEJA Dinu Ilie, Lupulescu Cătălin, Verdeş Adriana, Mărgulescu Ramona. Cel mai probabil, vor fi executate silit bunurile imobiliare deţinute de Dinu Patriciu.

Este pentru prima dată când o bancă din România cere şi obţine o încuviinţare de executare silită direct pe numele lui Dinu Patriciu, însă acest lucru ar putea fi doar începutul, şi asta pentru că miliardarul – fost, ani de zile, cel mai bogat român - pare să aibă probleme asemănătoare cu încă cel puţin trei bănci din România.

Dinu Patriciu figurează cu o garanţie în cash colateral în valoare de 4 milioane de euro pentru creditul luat de la o altă banca centrală.

Recent, presa a scris că acesta ar fi luat de la cea mai mare bancă locală un împrumut de 10 milioane de euro pe persoană fizică şi că se află deja în situaţia de a nu-l mai putea rambursa.

Avioanele, scoase la vânzare

Omul de afaceri Dinu Patriciu îşi vinde şi flota aeriană, toate cele trei avioane ale omului de afaceri fiind scoase la vânzare pe un site internaţional încă din primele zile ale anului în curs.

În ultimul timp, au apărut informaţii despre problemele financiare pe care le-ar avea Dinu Patriciu şi despre datoria de 10 milioane de euro acumulată în timp de societatea Minimax Discount SRL, pe care Patriciu a controlat-o până la intrarea acesteia în insolvenţă.

Eurojet, firma deţinută de Dinu Patriciu, a scos la vânzare, pe un site de profil, toate cele trei avioane ale companiei, după cum scrie b365.ro.

Pentru modelul Cessna Citation XLS, avion pe care Dinu Patriciu a plătitîn vara anului 2010, 12 milioane de dolari, cere acum 6,5 milioane de dolari, preţul nefiind negociabil.

Avionul de suflet al omului de afaceri, Bombardier Challenger 604, achiziţionat tot cu 12 milioane de dolari, este şi el scos la vânzare, însă sunt aşteptate oferte, nefiind afişat un preţ fix.

Cel de-al treilea avion al Eurojet, Cessna Citation Excel, este şi el listat la rubrica "vânzări avioane", nici această aeronavă neavând un preţ fix.

"Toate cele trei avioane au fost scoase la vânzare pe un site internaţional, însă n-a venit nici o ofertă. Acum, doar Cessna XLS mai este listat acolo. Pentru celelalte două se aşteaptă oferte. Cel de-al patrulea avion pe care îl avea Dinu Patriciu a fost cumpărat de o companie din Franţa", a declarat un angajat al Eurojet, conform wowbiz.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne