Dionis Cenuşă: Formarea majorităţii parlamentare din R. Moldova depinde de hotărârea Rusiei

Dionis Cenuşă
Dionis Cenuşă (expert-grup.org)

Politologul Dionis Cenuşă crede că pentru a deveni clară situaţia politică din Republica Moldova se aşteaptă un semnal pozitiv din Rusia, capacitatea democraţilor de a îmbunătăţi relaţia cu Moscova şi dorinţa socialiştilor de a risca şi de a convinge liderii săi locali.

„Apar voci care insistă pe idei stranii cum că negocierile post-electorale din Moldova depind cumva de prezidenţialele ucrainenilor. Această opinie nu rezistă în faţa testului de cauzalitate convingătoare”, comentează analistul pe pagina sa de Facebook.

Acesta susţine că rezultatele alegerilor din Ucraina sunt deja previzibile, chiar dacă Poroşenko încearcă să scoată în vileag lista de incompetenţe a lui Zelenski.

„De ce având această certitudine că Zelenski este viitorul preşedinte, negocierile politice din Moldova sunt în blocaj? Răspuns simplu: evenimentele electorale din ambele ţări nu au nimic în comun, factorul decisiv este doar decizia Moscovei”, a concluzionat Dionis Cenuşă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe