Disponibilizări forţate la PRO TV

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Pro TV-ul a disponibilizat vineri într-o manieră cel puţin ciudată, şi fără vreun preambul, 40 de persoane ce lucrau de departamentele PR, Promo şi Povestiri Adevărate de la Acasă TV. Ajunşi la muncă, oamenilor li s-a spus să-şi împacheteze lucrurile în 30 de minute, după care li s-au confiscat telefoanele, le-au fost închise calculatoarele şi au fost scoşi din clădire cu bodyguarzii.

Oamenilor nu li s-a dat nicio explicaţie, informează reportervirtual.ro, ci au fost „invitaţi”, cu bodyguarzii, să iasă din clădire. Celor care au refuzat li s-a pus în vedere, conform surselor noastre din interior, că „se află pe o proprietate privată”!

Celor care au solicitat să li se dea în scris o dovadă a încetării contractelor, li s-a comunicat faptul că „documentele se vor întocmi în cursul săptămânii viitoare”. Celor disponibilizaţi pe nepusă masă li s-au dat doar 30 de minute pentru a-şi strânge lucrurile, fiind informaţi că cei cărora nu reuşesc să se încadreze în jumătatea de oră, lucrurile le vor fi trimise acasă.

În momentul în care poliţiştii chemaţi de angajaţi prin numărul de urgenţă 112 au sosit la faţa locului, body guarzii le-au comunicat acestora că nu au bază legală pentru a interveni, dat fiind că cele 40 de persoane nu sunt angajate ale PRO TV S.A., ci au contracte cu alte firme, respectiv cu FilmLance şi Business Personal Company, conform sursei menţionate.

La scurt timp după eveniment, directorului general Aleksandras Cesnavicius, a descris măsura, printr-un comunicat de presă remis Hotnews, ca parte a "noii strategii PRO TV, care are ca scop întărirea poziţiei de lider pe piaţa TV din România" şi necesită un proces de "regândire organizaţională".

"Ca parte a acestui proces, colaborarea noastră cu o parte din furnizorii de servicii a fost reconsiderată, în virtutea eficientizării operaţiunilor companiei. Pentru noi, eficienţă nu înseamnă reducerea costurilor cu orice preţ, ci reorganizarea lor şi realizarea investiţiilor într-un mod mai inteligent, prin concentrarea asupra acelor zone care sunt vizibile şi importante pentru telespectatorii noştri. Iar această abordare va fi implementată cu ajutorul celor mai buni, talentaţi şi dedicaţi oameni din echipa noastră”. a declarat Cesnavicius.

În timp ce Cesnavicius afirma că cei mai buni, talentaţi şi dedicaţi oameni din echipă vor duce pe culmi de glorie Pro Tv, Antena 1 se laudă că şi-a atras în echipă pe Mona Segall, producătorul unor show-uri de mega audienţă, aceasta urmând să realizeze noi emisiuni la Antena 1, alături de echipa sa şi de vedete precum Smiley, Pavel Bartoş, Ştefan Bănică Junior şi Loredana, potrivit Reporter Virtual.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne