Dizidenţă de cauciuc: PSD vrea colaborare cu PPDD la toate nivelele

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
O nouă alianţă surpriză apare la orizont, între două formaţiuni ai căror lideri s-au acuzat reciproc de nenumărate ori. Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că se va semna săptămâna viitoare un protocol PSD - PPDD, care va duce la o posibilă cooptare a acestora în componenţa Guvernului.

„Nu am semnat nimic, dar este foarte posibil să semnăm săptămâna viitoare. A fost o primă discuţie la nivel de preşedinte - secretar general, la nivelul executiv al celor două partide. Am discutat despre faptul că cei care vor să continue structura şi metodele regimului Traian Băsescu s-au unit, este normal ca şi noi cei care din diverse abordări ideologice vrem cu adevărat o schimbare din noiembrie să colaborăm la nivel local, la nivel parlamentar şi la nivelul colaborărilor guvernamentale”, a declarat Ponta la finalul negocierilor dintre PSD şi PPDD.

La întrebarea dacă există posibilitatea ca PPDD să primească un minister în Guvern, premierul Ponta a declarat: „Nu exclud această variantă, nu a fost nicio decizie azi, o să mai vorbim”.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că PNL şi PDL vor forma majorităţi în "cam toate" judeţele, el arătând că USD va fi în opoziţie în teritoriu şi că scena politică se echilibrează, iar PSD, UNPR, PC şi UDMR au majoritate în Parlament.

„Am discutat în cadrul alianţei de guvernare faptul că, practic, în teritoriu, peste tot, o să se schimbe majorităţile, şi cam în toate judeţele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac, noi suntem cei care i-am adus atâţia consilieri PNL, că era USL, acum plătim faptul că am fost corecţi atunci", a declarat Ponta.

Victor Ponta a declarat că, faţă de această situaţie, PSD va încerca, pe cât posibil, să discute în teritoriu cu cei de la PPDD, pentru a forma majorităţi, deoarece numai PPDD mai are reprezentanţi în CJ.

Premierul a afirmat că este posibil ca PSD să facă şi o alianţă la nivel parlamentar cu PPDD, dacă au opinii comune în proiecte legislative comune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne