Macovei, despre cazul Isailă: Frăţia PSD-PNL împotriva justiţiei funcţionează. Iohannis să ia măsuri

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri, pe blogul personal, că votul secret din Senat pentru refuzarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isailă, acuzat de trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, evidenţiază frăţia PNL-PSD împotriva justiţiei. În acest context, Macovei îi cere lui Klaus Johannis, preşedinte interimar al PNL, să clarifice public votul senatorilor PNL în acest caz şi să-i sancţioneze pe cei care au votat împotriva justiţiei.

„Votul din Senat pentru refuzarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isailă este un motiv de îngrijorare în privinţa seriozităţii şi onestităţii angajamentelor publice recente ale PNL că îşi va corecta comportamentul faţă de justiţie”, a declarat Monica Macovei.

Senatul a votat pe 2 iunie 2014 împotriva cererii DNA privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isailă, inculpat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, şi a unei infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Un simplu calcul matematic demonstrează că au fost cel puţin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenţi la vot, care au votat împotriva ridicării imunităţii parlamentare a senatorului PSD Isailă. În spatele votului secret, frăţia PSD-PNL împotriva justiţiei funcţionează încă. Votul din Senat în cazul Isailă este un motiv de îngrijorare în privinţa seriozităţii şi onestităţii angajamentelor publice recente ale PNL că îşi va corecta comportamentul faţă de justiţie”, a subliniat Macovei.

Ţinând seama de aceste argumente, Macovei îi cere preşedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, să ia atitudine şi să-i sancţioneze pe cei care nu au blocat cererea DNA în cazul lui Isailă.

„Îi solicit domnului Klaus Johannis, preşedinte interimar al PNL, să clarifice public votul senatorilor PNL în acest caz şi să-i sancţioneze pe cei care au votat împotriva justiţiei. Amintesc că într-un interviu publicat pe 3 iunie domnul Johannis a declarat că „e inadmisibil ca un om care a încălcat clar legea sau există indicii puternice că a făcut asta să nu poată fi anchetat”, fără însă a se referi la acest vot”, a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

În acest context, Monica Macovei a abordat şi chestiunea viitoarei alianţe PNL-PDL, care nu ar trebuie să afecteze statul de drept şi justiţia.

„PDL a arătat în ultimii ani că respectă justiţia şi nu blochează anchetele în Parlament şi PDL nu trebuie să accepte ca o alianţă cu PNL să se întoarcă împotriva funcţionării eficiente a statului de drept şi a mersului firesc al justiţiei”, a concluzionat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne