Ponta i-a făcut observaţie lui Negoiţă pentru plângerea penală care îl vizează pe Ghiţă

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat joi că le-a atras atenţia, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, colegilor săi Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă, să înceteze orice „discuţii” pentru ca acestea afectează imaginea PSD.
Andrei Pricopie
29.05.2014

alte articole

Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
29.05.2014

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat joi că le-a atras atenţia, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, colegilor săi Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă, să înceteze orice „discuţii” pentru că acestea afectează imaginea PSD.

Robert Negoiţă, primar al sectorului 3 şi vicepreşedinte PSD, l-a acuzat pe deputatul PSD Sebastian Ghiţă că l-a ameninţat cu moartea la telefon, „într-un mod josnic şi ruşinos”, motiv pentru care a şi înaintat o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele colegului său Ghiţă.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, după 25 de ani de la Revoluţie, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat revoltat Robert Negoiţă.

Deşi nu a vrut să spună presei despre ce anume au discutat de s-a ajuns la ameninţări, Negoiţă a relatat cum anume l-a ameninţat Sebastian Ghiţă cu moartea: "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus"

Pe de altă parte, Sebastian Ghiţă a negat tot incidentul şi se declară nevinovat şi victimă a unei înscenări.

"Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct şi nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de niciun fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon. Poate e o strategie de campanie electorală pe care nu o înţeleg. Am văzut-o şi la PDL şi la alţi adversari politici. Campania "Sebastian Ghiţă există". Nu sunt aşa de important. E ciudat, incredibil şi incorect ce se întâmplă acum cu Robert Negoiţă", a precizat Sebastian Ghiţă.

Întrebat ce se întâmplă cu conflictul dintre Negoiţă şi Ghiţă, Ponta a explicat că acesta „s-a rezolvat, nu a fost niciun conflict”. Referitor la faptul că Negoiţă a anunţat că nu îşi va retrage plângerea penală, Ponta a susţinut că nu are voie să discute „despre problemele aflate în faţa Justiţiei”, însă a subliniat că imaginea PSD e întotdeauna afectată atunci când apar discuţii.

„De aceea nu vor mai apărea sau, când apar, încercăm să le rezolvăm”, a declarat Victor Ponta. Întrebat dacă le-a atras sau nu atenţia acestora şi dacă le-a cerut să nu mai apară astfel de discuţii, Ponta a replicat: „Sigur”.

Potrivit unor surse citate de Realitatea.net, Victor Ponta i-ar fi atras atenţia lui Negoiţă căruia i-ar fi reproşat că a făcut plângerea penală pe numele lui Ghiţă, adăugând că astfel de lucruri nu se fac în partid şi în niciun caz în campania electorală. Potrivit surselor menţionate, Negoiţă i-ar fi răspuns lui Ponta că a fost nevoit să recurgă la acel gest pentru că nu s-ar fi simţit apărat de partid şi că aceasta a fost metoda prin care a considerat că se poate apăra.

Recent, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unui interviu pentru TeleM Iaşi, că există multe persoane, atât membri PSD, cât şi jurnalişti, care au fost ameninţaţi de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, patronul România TV, pe care l-a catalogat drept un mafiot lacom care profită de pe urma relaţiilor pe care le are.

"Nu este numai reclamaţia primarului Robert Negoiţă la adresa lui Sebastian Ghiţă. Mai este o directoare de la APIA care i-a depus o reclamaţie pentru şantaj şi ameninţări la DNA şi sunt foarte mulţi oameni despre care am aflat că au fost şantajaţi şi ameninţaţi de Ghiţă. Dacă se confirmă, acest om este un mafiot şi un lacom care doreşte să câştige enorm din faptul că este deputat PSD şi prietenul lui Ponta. Spre exemplu, ştiu că sunt firme care atunci când câştigă licitaţii, se duce Ghiţă să le ceară 12,5 la sută, dacă nu, îi atacă la RTV. Sunt oameni ameninţaţi cu „te distrug, te omor, te fac”, chiar din partidul lui. Ăsta-i Ghiţă. Sunt şi ziarişti ameninţaţi şi fac foarte rău că tac şi înghit. Altfel spus, e un mafiot", a declarat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor