DNA dispune disjungeri în dosarul Oprescu pentru alte posibile fapte de corupţie şi persoane

Procurorii vor dispune disjungerea cauzei pentru continuarea cercetărilor cu privire la alte posibile infracţiuni şi faţă de alte persoane care ar fi implicate în dosarul lui Sorin Oprescu, reiese din rechizitoriul prin care edilul a fost trimis în judecată.
Sorin Oprescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.11.2015

"Ţinând cont că din actele de urmărire efectuate au rezultat indicii de săvârşire a mai multor infracţiuni de competenţa DNA, se va dispune disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor cu privire la celelalte fapte (...), dar şi în legătură cu participarea şi a altor persoane la grupul infracţional organizat", se arată în rechizitoriu, potrivit Agerpres.

Posibilele fapte penale reies din mai multe denunţuri formulate în perioada august-septembrie 2015, dar şi din documentele transmise de inculpaţi şi de unele instituţii, conform aceloraşi surse.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar au mai fost deferite justiţiei alte opt persoane.

Conform unui comunicat al DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut că, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor