DNA: Fratele lui Bercea Mondial dă mită 20.000 euro pentru a influenţa justiţia

(photos.com)

Procurorii DNA l-au reţinut pe avocatul lui Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, acesta fiind prins în flagrant când a luat mită pentru influenţarea justiţiei.

Procurorii anticorupţie de la Serviciul teritorial Craiova au hotărât punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Ion Bogdan Mitrache, avocat la Baroul judeţului Vâlcea, pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Acesta este acuzat că i-a pretins unui denunţător suma de 20.000 de euro cu scopul de a interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii de la Curtea de Apel Craiova, cu scopul de a fi pronunţată o hotărâre judecătorească favorabilă denunţătorului, fiului acestuia şi concubinei acestuia din urmă.

Pe 22 iunie 2014, Ion Bogdan Mitrache a primit de la martorul denunţător 1.000 de euro din totalul sumei pretinse, cei doi fiind de acord ca restul banilor să-i primească ulterior, în mai multe tranşe: 9.000 de euro peste câteva zile, 4.000 de euro când se pronunţă hotărârea judecătorească şi 6.000 de euro în perioada imediat următoare pronunţării hotărârii.

Pe data de 26 iunie 2014, avocatul a primit de la denunţător suma de 9.000 euro, procurorii constatând infracţiunea în flagrant.

Vasile Anghel a mai primit o condamnare de cinci ani de închisoare, întrucât a dat mită 20.000 de euro unui avocat pentru influenţarea unui proces

Mitrache a mai fost cercetat tot pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în alt dosar, în care a recunoscut faptul că a pretins şi primit, în mod similar, suma de 29.000 de euro, încheind cu Parchetul acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 30 mai 2014, fiind sesizată, în acest sens, Curtea de Apel Craiova.

Avocatul urmează a fi prezentat, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Craiova.

Vasile Anghel a mai primit o condamnare de cinci ani de închisoare, întrucât a dat mită 20.000 de euro unui avocat pentru influenţarea unui proces.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne