DNA, la un pas de a cere din nou arestarea în lipsă a lui Sebastian Ghiţă [surse]

Dacă Sebastian Ghiţă nu se prezintă în cursul zilei de joi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, procurorii DNA vor cere arestarea fostului deputat PRU.
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Andrei Pricopie
29.12.2016

Dispărut de zile bune, fostul deputat Sebastian Ghiţă riscă să se aleagă cu un mandat de arestare în lipsă pe numele său. Procurorii DNA Ploieşti vor cere emiterea documentului dacă politicianul nu se va prezenta în cursul zilei de joi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar impus în dosarul Ponta-Blair, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte la IJP Prahova la ora 10:30, însă nu a mai apărut la ora stabilită, iar poliţiştii nu l-au găsit nici la domiciliul său din municipiul Ploieşti, au arătat surse din Poliţie.

În acest context, IJP Prahova ar urma să sesizeze Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că fostul parlamentar nu a semnat la Poliţie, iar DNA ar urma să ceară arestarea în lipsă a acestuia, au explicat sursele judiciare citate.

Ultima oară când autorităţile l-au văzut pe Sebastian Ghiţă a fost pe 19 decembrie, când acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru măsura controlului judiciar. Câteva ore mai târziu, Sebastian Ghiţă a dispărut de sub filajul poliţiştilor.

Pe 21 decembrie, când fostul deputat a fost citat să se prezinte la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, au apărut doar avocaţii săi care nu ştiau unde este.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor