Doctorul Irinel Popescu, audiat la DNA într-un caz vizând fapte de corupţie

Mai mulţi medici au intrat în vizorul DNA pentru presupuse fapte de luare de mită. După ce au beneficiat de o excursie scumpă în Nepal, medicii ar fi promovat medicamente produse de compania ce le-a plătit sejurul.
Prof. dr. Irinel Popescu
Prof. dr. Irinel Popescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Doctorul Irinel Popescu, director al Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni, a fost audiat, miercuri, la DNA, fiind citat într-un dosar vizând fapte de corupţie. Medicul a venit însoţit de avocat şi nu a dorit să facă declaraţii presei la intrarea în sediul DNA

Potrivit gândul.info, audierile au loc în contextul în care 80 de medici de la Institutul Oncologic Bucureşti şi de la secţii de oncologie ale unor spitale din Capitală şi din alte oraşe au intrat în vizorul DNA pentru presupuse fapte de luare de mită.

Cei 80 de medici ar fi participat, în perioada 28 februarie - 7 martie 2012, la un congres internaţional pe tema cancerului la sân, în India. Cu această ocazie, doctorii ar fi beneficiat şi de o vizită în Nepal, din partea organizatorilor. Contravaloarea sejurului fiecărui medic care a participat la acel congres este de 4.625 de euro, costul total al excursiei, suportat de organizatori, ridicându-se la circa 370.000 de euro. Ulterior, medicii ar fi promovat anumite produse ale companiei.

Sursa citată precizează că în urmă cu aproximativ două săptămâni procurorii anticorupţie ar fi început să pună sub învinuire cadrele medicale, medicii fiind chemaţi la sediul DNA pentru aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor.

Reamintim că în ultimii ani, procurorii au deschis mai multe dosare în centrul cărora au fost medicii şi afaceri necurate legate de medicamente. Cel mai răsunător a fost în 2014 când procurorii Parchetului Capitalei au pus sub urmărire penală 10 persoane, printre care şi medici de la Fundeni, aceştia fiind acuzaţi că au emis reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice pe numele unor persoane decedate. După ce decontau medicamentele la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, membrii grupării rămâneau şi cu medicamentele destinate persoanelor decedate, dar şi cu sumele decontate.

Reţeaua infracţională a pus în pericol vieţile a sute de bolnavi de cancer, care ar fi putut să nu mai beneficieze de medicamente din cauza lipsei de fonduri şi a cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) care a decontat peste 1.100 de reţete false întocmite de medici de la Institutul Clinic Fundeni, relata la vremea respectivă Adevărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne