Doctorul Şerban Brădişteanu achitat marţi în dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)

Doctorul Şerban Brădişteanu a fost achitat, marţi, în dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase. Decizia pronunţată de instanţa supremă nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi medic a numeroase "VIP-uri", precum Adrian Năstase, pe care l-a îngrijit după presupusa sa tentativă de suicid prin împuşcare pe lângă gât, a lui Cristi Borcea etc. a fost trimis în judecată în 2012. Procurorii DNA au arătat că Brădişteanu, folosindu-se de prerogativele sale de medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase, după aşa-zisa tentativă de suicid a acestuia când a aflat că a fost condamnat la închisoare şi a făcut tot ce a ţinut de el pentru a tegiversa arestarea fostului premier, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Brădişteanu l-a internat pe Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în acea secţie, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de un medic dintr-o altă secţie. Doctorul Brădişteanu a mai fost acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat. Faptele medicului Şerban Brădişteanu au dus la prelungirea internării în spital şi la amânarea momentului transferării lui Adrian Năstase la o unitate de detenţie.

La ultimul termen al procesului, în data 17 februarie, procurorii DNA au cerut instanţei supreme condamnarea la închisoare cu executare a lui Brădişteanu, în timp ce avocaţii medicului au cerut achitarea clientului lor. Avocata Ana Diculescu Şova, mama vitregă a ministrului Dan Şova, a afirmat că acuzaţiile DNA nu sunt serioase şi că multe dintre probele de la dosar reprezintă informaţii apărute în presă.

Reamintim că în iunie 2012, după ce instanţa supremă l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian, Năstase a simulat o tentativă de sinucidere prin împuşcare în gât. Scăpat miraculos de moarte doar cu o rană superficială la gât, Năstase a fost internat la spitalul Floreasca, unde medicul Brădişteanu a tergiversat preţ de 6 zile arestarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne