Doi profesori români, reţinuţi în Turcia după lovitura de stat

Soţii Chifane, lector şi respectiv asistent la Universitatea din Karabuk, au fost eliberaţi marţi, după 4 zile de detenţie.
(Captură Foto)

Doi profesori români, care predau la Universitatea din Karabuk, au fost reţinuţi în Turcia, după tentativa eşuată de puci. Cei doi au fost reţinuţi pe 13 august şi au stat închişi până marţi, 16 august, în cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitură de stat, aceştia fiind eliberaţi fără a fi puşi sub acuzare, relatează Mediafax.

Cei doi cetăţeni români se numesc Augustin Chifane şi Cristina Chifane şi sunt angajaţi ca lector şi respectiv asistent la Universitatea din Karabuk.

Autorităţile turce nu au formulat acuzaţii împotriva celor doi, însă la momentul eliberării le-au fost reţinute telefoanele mobile şi laptop-urile.

Cazul celor doi români este confirmat şi de Ministerul Afacerilor Externe, care declară că misiunea diplomatică le-a pus profesorilor la dispoziţie un avocat şi un traducător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne