Doi români răniţi după atacul de la Londra. Una dintre persoane, în stare critică

Londra a fost ieri însângerată de două atacuri - un bărbat înarmat a înjunghiat un ofiţer de poliţie iar un automobil a rănit mai multe persoane pe Westminster Bridge, în Londra. Cel de-al doilea atac a făcut victime şi printre români.
Persoane rănite primesc ajutor după un atac cu un automobil pe Westminster Bridge, Londra, 22 martie 2017.
Persoane rănite primesc ajutor după un atac cu un automobil pe Westminster Bridge, Londra, 22 martie 2017. (Captură Foto)

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite în atacul care a avut loc miercuri, 22 martie, la Londra. Una dintre cele 2 persoane se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată, informează MAE.

Potrivit ambasadorului României la Londra, Dan Mihalache, cei doi români sunt un bărbat şi o femeie, turişti. Femeia se află într-o stare "relativ critică" după ce a fost lovită de maşina atacatorului pe podul Westminster, impactul proiectând-o în Tamisa. Potrivit sursei citate, Mihalache a precizat, la Antena 3, că tânăra are "multiple fracturi şi leziuni", iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor.

Revenind la MAE, ministerul precizează că imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituite la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară.

De asemenea, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menţine permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât şi cu cetăţeanul român care a fost externat.

Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, menţinând legătura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum şi cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Românii pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪ 44 20 76027328; ‪ 44 20 76029833 ; ‪ 44 20 76036694 ; ‪ 44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne