Dolină de 30 de metri la un Mall în Florida [video]

Dolină în Florida
Dolină în Florida (Captură Youtube)

Într-o parcare de lângă un Mall din Florida s-a căscat joi o dolină, care continuă să crească.

Gaura, descoperită de un muncitor din Mall la ora 8:30 dimineaţa (locală), era iniţial de 10 metri diametru şi 2 metri adâncime. La ora 6 după amiază aceasta măsura 30 de metri diametru şi 6 metri adâncime, conform autorităţilor locale.

Fenomenele numite doline, găuri care se cască de obicei sub case, şosele, parcuri, dar şi în deşert, sunt explicate de obicei prin efectul apei (de multe ori provenită din canalizare) care ar eroda subsolul, lucru care, în timp, produce grote ce într-un final se prăbuşesc. Cu toate acestea, doline imense au fost semnalate în zone deşertice, nepopulate, extrem de uscate, unde nu există canalizare şi nici ploi abundente.

Numărul dolinelor care afectează habitatul uman a crescut foarte mult în ultimii ani. Au fost semnalate doline care au înghiţit blocuri de cinci etaje (China), fabrici (Guatemala, în 2010), ba chiar şi oameni - cazul unui bărbat din Florida pe care o dolină căscată în mijlocul dormitorului său l-a surprins uitându-se la TV. Bărbatul a căzut înăuntru şi n-a mai putut fi găsit de familia aflată în camera de alături, care a sărit în ajutor la auzul strigătelor.