Doru Mărieş: "Ion Iliescu este un criminal notoriu"

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.
Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş. (Andrei Popescu/Epoch Times România)

În şedinţa solemnă care a avut loc marţi în Parlament, organizată pentru comemorarea Revoluţiei române din decembrie 1989 s-a spus lucrurilor pe nume. Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, care se află în a 30-a zi de grevă a foamei, l-a acuzat deschis pe Ion Iliescu pentru crimele Revoluţiei. Reprezentanţii PSD au părăsit sala în semn de protest faţă de afirmaţii.

În discursul sau, Teodor Mărieş a arătat că Ion Iliescu a fost principalul beneficiar al Revoluţiei - "Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi a instalat la putere FSN". "Aţi făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, dar în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii", a afirmat Mărieş. S-au auzit vociferări în partea stângă a sălii. "Arătaţi-va în toată splendoarea, pentru că ăştia sunteţi", le-a replicat Mărieş senatorilor şi deputaţilor social-democraţi.

În timp ce parlamentarii PSD părăseau sala, Doru Mărieş a spus că se aştepta ca aceştia să plece pentru că "fac parte dintre cei care au tăinuit crima din Decembrie 1989".

Victimele regimului comunist

Deputatul PDL Costică Canacheu a declarat, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei române, că societatea românească trebuie să se bazeze pe adevăruri, fiind singura cale de a-i cinsti nu doar pe martirii Revoluţiei, ci şi pe luptătorii anticomunişti din perioada 1945-1989.

E un moment de încrâncenare acesta? Pentru mine, nu. (...) Nu se schimbă oamenii în 5 ani, 10 ani, nu se schimbă mentalităţi şi culturi. Noi am marcat pe deplin acest fapt. N-am reuşit, prin liderii pe care ar fi trebuie să-i aibă societatea românească, n-am reuşit prin acţiuni de masă să impunem valorile, morala, principiile pe care Revoluţia le clama, pe care le instaura. N-am reuşit, să ne fie de bine! Suntem în 2011 la sfârşit (...) E esenţial ca naţiunea română să se bazeze pe adevăruri, pe principii şi, unde se poate, pe consens şi coeziune (...) Numai altfel îi vom respecta pe martirii regimului stalinisto-dejisto-ceauşist din 1945-1989, pe martirii Revoluţiei române.

(...) Mă înclin cu solemnitate în numele meu şi al colegilor mei în faţa celor care s-au jertfit. Mă înclin cu solemnitate în faţa celor care apără valorile lui decembrie 1989 sau ale Bărăganului, Aiudului, Gherlei, Sighetului. Uităm că mii de oameni în decembrie 1989 au suferit, s-au ridicat, unii au murit pentru a pune în faţa societăţii româneşti valorile în care credem“, a spus Canacheu de la tribuna Parlamentului.

Idealurile Revoluţiei, trădate

"Aţi făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, dar în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii" - Doru Mărieş

Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu, unul dintre cei mai vizibili oameni ai Revoluţiei din 1989, singurul reprezentant PSD care a înţeles să rămână în sală - şi a vorbit despre faptul că Revoluţia a adus îmbogăţirea unora şi sărăcirea altora.

În opinia sa, am ajuns în această situaţie din cauza faptului că idealurile Revoluţiei române au fost trădate.

“Singurul autor al acestei răsturnări a istoriei este poporul român. Pentru prima dată, am ştiut să ne hotărâm singuri destinul. Faptul că viaţa unora s-a schimbat neaşteptat de bine şi a unora scandalos de rău e rezultatul trădării idealurilor Revoluţiei“, a afirmat Nicolaescu.

Comentariile lui Ion Iliescu după şedinţă l-au etichetat pe Doru Mărieş drept "lichea" şi "impostor".

Clasa politică- datoare să scoată ţara din criză dar nu cu sacrificiul celor “amărâţi”

În încheierea şedinţei solemne, Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Nicolae Bănuţoiu a lansat în plenul parlamentului invitaţia pentru clasa politică de sta în 2012 “cum stau şi revoluţionarii”. “Parlamentul României suspendă pentru 2011 salariile deputaţilor şi senatorilor. Dacă vreţi să facem o chestie dreaptă, logică şi normală, haideţi s-o facem” a adăugat el. “ Să scoatem România din criză, domnilor. Nu numai cu amărâţii să scoateţi ţara din criză”. A adus exemplul nemţilor care au muncit cu toţii după cel de-al doilea război mondial pentru a scoate Germania din criză şi a propus să se înceapă cu averile ilicite. “Confiscăm averile ilicite de după 89 şi scoatem ţara din criză. Haideţi să scoatem banii celor datornici la statul român”, a spus spre sfârşitul discursului Nicolae Bănuţoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne