Două terapii alimentare pentru tratarea cataractei şi a glaucomului, remedii miraculoase pentru orbire

Dacă vă uitaţi la marginea luminii sau a obiectului şi vedeţi şapte halouri colorate, reţineţi că este un pre-simptom de glaucom.
Dacă vă uitaţi la marginea luminii sau a obiectului şi vedeţi şapte halouri colorate, reţineţi că este un pre-simptom de glaucom. (Foto: Pixabay.com)

Dispozitivele electronice joacă un rol esenţial în viaţa noastră, dar lumina albastră a acestora dăunează ochilor noştri. Postura fizică necorespunzătoare în timpul utilizării dispozitivelor electronice va afecta, de asemenea, circulaţia sanguină a ochilor.

Atunci când strâmbăm din ochi pentru a ne uita la un ecran, muşchii din umeri şi gât se încordează, punând presiune pe nervi şi reducând fluxul sanguin în cap, ceea ce creşte şansele de a suferi de cataractă şi glaucom.

Vă sugerez două terapii alimentare şi un punct de acupunctură pentru a preveni cataracta şi glaucomul.

Cataractă

Numărul pacienţilor cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani care suferă de cataractă este în creştere - chiar şi persoanele între 20 şi 30 de ani încep să dezvolte cataractă.

Cataractă poate însemna şi "cascadă" în limba engleză, ceea ce este foarte potrivit, deoarece atunci când pacienţii cu cataractă se uită la ceva, este ca şi cum s-ar uita printr-o cascadă sau ceaţă de apă, pentru a vedea cealaltă parte - înceţoşată şi neclară.

Un remediu medicinal pentru a preveni cataracta

Ingrediente: Seminţe de lotus, nucă, igname, boabe de goji, dud japonez, zmeură, ginseng sălbatic, Yi Zhi Ren (cardamon negru uscat) şi poria cocos.

Cum se consumă: se ia aceeaşi cantitate din ingredientele de mai sus, se îndepărtează impurităţile şi se macină până se obţine o pulbere fină. Luaţi 30 de grame de pulbere, faceţi terci şi consumaţi-l o dată pe zi.

(The Epoch Times)

Masajul punctelor auriculare pentru a preveni cataracta

Coloana vertebrală cervicală are şapte vertebre cervicale şi opt perechi de nervi, dintre care a treia pereche este legată de vedere şi se numeşte "nervul spinal cervical 3". Nervul spinal cervical trei este situat în partea din spate a capului, lângă osul occipital, care este zona de integrare vizuală.

Acesta corespunde punctului de excitare indicat în imagine, de pe pavilionul urechii (cartilajul sub formă de falduri de deasupra lobului urechii). Masarea acestui punct poate îmbunătăţi circulaţia sângelui în gât, protejând astfel ochii.

(The Epoch Times)

Glaucom

Glaucomul este un ucigaş tăcut al vederii. Într-un caz, un elev de şcoală primară se juca încontinuu pe telefonul mobil după ore şi stătea adesea până târziu, ceea ce îi afecta vederea. Chiar şi după ce şi-a luat ochelari, el tot vedea lucrurile neclare, iar medicul a constatat că avea un glaucom în stare incipientă.

Ce este glaucomul?

Ochiul are o cameră anterioară şi una posterioară, care conţin lichid auricular. O cantitate prea mare de lichid va creşte presiunea din ochi, cauzând presiunea intraoculară. Aceasta este manifestarea glaucomului. În China antică, glaucomul era numit cataractă verde sau cataractă glaucomatoasă. Dacă vă uitaţi la marginea luminii sau a obiectului şi vedeţi şapte halouri colorate, reţineţi că este un pre-simptom de glaucom.

(The Epoch Times)

Ceai din plante pentru ameliorarea glaucomului

O ceaşcă de ceai de boabe de goji şi crizantemă vă poate ajuta să îmbunătăţiţi şi să preveniţi glaucomul. De asemenea, este bun şi pentru cataractă. În general, glaucomul are la bază o problemă renală, iar goji berry şi crizantema întăresc rinichii.

Ceai de crizantemă cu boabe de goji.
Ceai de crizantemă cu boabe de goji. (Hu Naiwen/The Epoch Times)

Formulă de spălare a ochilor pentru tratarea orbirii

Vechiul document clasic de medicină chineză "Noua compilaţie de reţete eficiente" a detaliat o formulă unică de spălare a ochilor. Cartea spunea că formula provine dintr-un basm. Persoanele care suferă de deficienţă hepatică şi orbire îşi pot recăpăta vederea după ce îşi spală ochii cu această soluţie pe parcursul unui an.

Există multe formule de spălare a ochilor, dar această formulă este un leac dovedit. Metoda constă în fierberea a 25 de grame de *coajă de mandarină verde (Qing Pi) în apă. Folosiţi-o pentru a vă spăla ochii în mod regulat.

Era scris: "În timpul zilei de spălare, postind sincer, mai întâi se tratează cu aburi şi apoi se spală." Conform calendarului lunar, datele de spălare a ochilor sunt foarte precise: "A treia zi a primei luni, a patra zi a lunii februarie, a patra zi a lunii martie, a noua zi a lunii aprilie, a şasea zi a lunii mai, a patra zi a lunii iunie, a treia zi a lunii iulie, a noua zi a lunii august, a zecea zi a lunii septembrie, a doua zi a lunii octombrie, a opta zi a lunii noiembrie, a douăzeci şi patra zi a lunii decembrie, aceeaşi perioadă a lunii bisecte."

(The Epoch Times)

De asemenea, în carte este scris că dacă remediul de spălare a ochilor nu funcţionează după ce s-a folosit prima formulă timp de un an, boala este probabil cauzată de o deficienţă renală. Prin urmare, ar trebui să folosească o a doua formulă pentru a-şi spăla ochii.

Ingredientele sunt: 25 de grame de Mirabilitum şi două căni de apă curată. Se fierbe şi se reduce la o cană. Datele de spălare a ochilor sunt un pic diferite pentru această infuzie şi sunt următoarele: "A treia zi a primei luni, prima zi din februarie, a treia zi din martie, a patra zi din aprilie, a cincea zi din mai, a patra zi din iunie, a treia zi din iulie, a cincea zi din august, a douăsprezecea zi din septembrie, a treisprezecea zi din octombrie, a paisprezecea zi din noiembrie, a douăsprezecea zi din decembrie, a doua şi a şaisprezecea zi din luna bisectă".

Cel mai important lucru este să hrăneşti inima şi să reglezi qi-ul, ceea ce poate fi ajutat prin evitarea furiei şi prin a nu transpira din cauza unor chestiuni banale - a te linişti armonizează qi-ul.

*Câteva dintre plantele menţionate în acest articol pot fi necunoscute, dar sunt în general disponibile în supermarketurile asiatice. Sau puteţi încerca să le procuraţi de pe internet.

Notă: Deoarece diferite persoane au particularităţi fizice diferite, este recomandat să vă consultaţi medicul sau experţii în medicina tradiţională chineză (MTC).