Dragnea: "Cioloş nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor!"/Cioloş: "Nu vreau să învăţ limba română a demagogiei"

Atacat de Liviu Dragnea, premierul Cioloş i-a răspus acestuia că patriotismul nu înseamna discursuri sforăitoare iar limba română pe care el o vorbeşte este una directă, clară, in care lucrurilor li se spune pe nume.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat luni o serie de critici dure la adresa discursului susţinut în Parlament de Dacian Cioloş, discurs în care premierul a vorbit despre creşterea economică a ţării şi despre rezultatele guvernării tehnocrate.

"Dl. Cioloş nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor, o limbă străină şi ruptă de realitate. Ce a spus domnul premier nu reprezintă realitatea", a declarat Dragnea, citat de Hotnews.

"Dl. Cioloş a spus că au avut în intenţie să presteze un alt tip de guvernare: transparent, responsabil şi predictibil. Dar ei au vrut să modifice Codul Fiscal pe furiş. CNADNR importa sare de 67 mil euro, sarea din România nu mai e bună. La fel: România importa uraniu din Canada; mina unde se exploatează uraniu se va închide, cea care trebuie deschisă nu s-a deschis", a mai afirmat preşedintele PSD, adăugând că partidul său a fost scos "de la guvernare într-un mod nedemocratic", a mai susţinut Dragnea.

Liviu Dragnea l-a atacat pe premier şi pe tema absorbţiei fondurilor europene susţinând că guvernul tehnocrat se poate lăuda cu zero% absorbţie. De asemenea, liderul PSD l-a acuzat de lipsă de sinceritate în ce priveşte intenţia de modificare a Codului Fiscal, susţinând că a ştiut intenţiile secretarului de stat Gabriel Biriş, dar "s-a spălat imediat pe mâini şi i-a cerut să plece".

În replică, Dacian Cioloş a răspuns că patriotismul nu înseamnă declaraţii sforăitoare ci bun simţ şi promisiuni asumate.

"S-au folosit aici cuvinte mari, inclusiv legate de patriotism, apropo de acest Guvern tehnocrat, care e vândut străinătăţii, care lucrează împotriva României, care nu dă socoteală în faţa Parlamentului. Sunt prezent în faţa Parlamentului să dau socoteală, la câteva zile după ce mi s-a solicitat aceasta. (...) Niciodată nu am refuzat o solicitare de a veni în faţa dvs să vă spun ceea ce am făcut. (...) Pentru mine patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare şi nu înseamnă în primul rând declaraţii. Pentru mine, om care sunt crescut la ţară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simţ, înseamnă a nu minţi, înseamnă a-ţi ţine cuvântul şi înseamnă să îţi asumi ceea ce ştii să faci şi nu mai mult. Nu să faci promisiuni, ci să fii lăsat să fii judecat după fapte. Pentru mine asta înseamnă patriotismul şi nu am nevoie de lecţii legat de patriotism. Nici eu nu dau lecţii altora legat de acest lucru. Pentru mine patriotismul şi ţara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le spun în piaţa publică pentru a câştiga nişte voturi. Nu asta mă interesează. Mă interesează să pot să privesc în ochi, cu fruntea sus, orice român pentru perioada pe care mi-am asumat-o la guvernare, împreună cu ceilalţi", a declarat Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul a a mai adăugat că nu vrea să înveţe ”limba română a demagogiei, a populismului” şi că probabil PSD este deranjat că actuala creştere economică nu s-a văzut în buzunarele clientelei politice.

”Dl. Dragnea îmi spune că nu înţelege româna pe care o vorbesc. Nu ştiu, probabil. Eu nu vorbesc şi nici nu vreau să învăţ limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-aţi cerut cifre, am venit şi v-am adus cifre. Dincolo de cifre, v-am mai spus şi ce am făcut noi fără să ne arogăm rezultatele acestea care vin din măsurile care au fost luate nu doar în ultimii doi ani, ci de prin 2009, 2010 încoace. V-am spus ce am făcut noi pentru ca aceste cifre să nu rămână doar cifre. Spuneaţi că această creştere economică nu se vede în buzunarele oamenilor. Poate nu se vede încă în buzunarele oamenilor, (...) dar poate problema este că această creştere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice şi probabil că asta afectează mai mult şi limba aceasta română probabil că nu o ştiu şi nici nu vreau să o învăţ”, a sustinut premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne