Dragnea: Faptele de corupţie nu vor fi graţiate. Am fost declarat în mod incorect inamicul public numărul 1

Cu proteste sau fără proteste, faptele de corupţie nu vor fi graţiate, iar scandalul declanşat pe această temă va fi tranşat în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, a anunţat preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat dezamăgit de modul în care Comisia juridică din Senat, prezidată de colegul său Şerban Nicolae, a gestionat situaţia în cazul Legii graţierii şi a anunţat că acest subiect - care este unul "extrem de serios" - va fi discutat în interiorul partidului cât de curând.

"Sunt destul de dezamăgit de modul cum a funcţionat până acum Comisia juridică de la Senat în această privinţă. Legea graţierii nu va cuprinde graţierea faptelor de corupţie. Pe mine mă interesează ca în legea care va fi votată să nu existe acele amendamente. Ce s-a întâmplat la comisie ieri, astăzi, ce se va putea întâmpla în continuare - va fi un subiect de discuţie în partid. Acele amendamente nu vor intra în raportul final al Comisiei juridice. Că senatorii PSD s-au abţinut sau au votat împotrivă pentru speţă contează mai puţin. Contează pentru partid, dar nu discut asta acum", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă şeful Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, ar trebui să-şi dea demisia sau să facă un pas înapoi, preşedintele PSD a replicat:

"O să-mi rezerv dreptul să spun asta în partid, nu dvs. Categoric o să discutăm despre subiect, despre modul în care unii colegi de-ai noştri înţeleg să se respecte ceea ce se decide în partid. Partidul nu trebuie respectat doar înainte de a primi confirmarea că eşti pe o listă şi ajungi în Parlament, partidul trebuie respectat şi ulterior. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri. Eu când vorbesc ca preşedinte al PSD vorbesc statutar, în numele partidului, şi noi luăm decizii care s-au adoptat şi care sunt valabile în continuare."

Liderul PSD s-a declarat dezamăgit de modul în care a funcţionat Comisia juridică prezidată de Şerban Nicolae.

"Sunt dezamăgit de faptul că s-a luat o decizie sau au fost poziţii publice, nu numai din partea mea care am spus că PSD-ul nu susţine graţierea faptelor de corupţie. Cu toate astea, sunt nişte colegi care consideră că sunt nişte păreri personale. Dacă ar fi independenţi în Parlament pot să aibă această poziţie, acum nu. Ceea ce vom face în partid se va discuta într-o întâlnire în partid. Cu proteste sau fără proteste, este o decizie care se va respecta - aceste fapte nu vor fi graţiate. Vom discuta în partid, pentru că este un subiect extrem de serios.

Sunt unii colegi care, prin acţiunile lor mânate de nu ştiu ce resorturi, pot afecta imaginea acestui partid. Or, acest partid a primit un vot masiv de încredere din partea populaţiei şi trebuie să pună în aplicare un program de guvernare. Or dacă noi, de câte ori vrem să aplicăm o măsură, nu putem să o comunicăm pentru că izvorăşte un baraj de comunicare, firesc, generat de nişte reacţii care sunt împotriva unor atitudini ale partidului, sigur că va trebui să luăm măsuri", a precizat Dragnea.

Liderul PSD s-a plâns că, după evenimentele din februarie, a fost declarat "în mod incorect inamicul public numărul 1."

O şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD ar putea avea loc săptămâna viitoare, deşi programul este unul încărcat la Camera Deputaţilor.

"Voi convoca un CExN şi acolo voi spune colegilor mei care sunt punctele mele de vedere şi vom vota. Dacă partidul va vrea, mergem într-o direcţie, dacă nu, mergem în altă direcţie. Nu fac CExN acum. Vreau să mă consult cu colegii mei ca să găsim o variantă. Ce ne interesează — Camera decizională este Camera Deputaţilor. Aici, în sala de plen, legea care va ieşi de aici, când va ieşi, nu va cuprinde acele fapte la graţiere, e simplu", a conchis Dragnea.