Dragnea îl critică pe ministrul de Finanţe: După două luni deja vorbeşte de tăieri

Liderul PSD Liviu Dragnea nu s-a arătat deloc încântat de ministrul de Finanţe care, nu demult, a anunţat că se gândeşte să taie din cheltuieli dacă va fi depăşit deficitul de 3%.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, nu are motive să se îngrijoreze că va fi depăşit deficitul de 3% dacă programul de guvernare este urmărit şi implementat punct cu punct, a remarcat, duminică seară, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Întrebat cum comentează declaraţia ministrului Finanţelor potrivit căreia dacă va exista riscul să se depăşească deficitul de 3%, se gândeşte să taie din cheltuieli, Dragnea a replicat: "Da, o declaraţie foarte inspirată a domnului ministru. După două luni deja vorbeşte de tăieri".

"Sigur, nu am apucat să vorbesc cu dumnealui, cred că premierul trebuie să vorbească cu dumnealui, nu preşedintele Camerei. Dacă o să avem vreo şedinţă la partid, o să-mi permit să-l întreb şi eu, şi alţi colegi. Nu are motive să se îngrijoreze. Dacă programul de guvernare este urmărit punct cu punct şi implementat punct cu punct, nu are motive să se îngrijoreze, după părerea mea. Dar să vorbeşti în luna martie de tăieri de cheltuieli, mi se pare puţin cam grăbit. E părerea mea", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană deja au avertizat că implementarea programului de guvernare PSD va duce la depăşirea deficitului bugetar de 3% asumat de România.