Dragnea, "îngrijorat" de soarta deţinuţilor: "Azi noapte a murit un om în penitenciar!"

Considerat unul dintre principalii beneficiari ai ordonanţei graţierii, Liviu Dragnea s-a declarat profund preocupat de soarta celor din închisori, deplângând condiţiile inumane din închisori şi faptul că oamenii mor după gratii.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Iniţiator şi susţinător al proiectului de lege vizând graţierea (proiect care, potrivit presei, ar fi fost redactat chiar în cancelaria sa), Liviu Dragnea s-a plâns marţi că România este prost văzută în Europa din cauza condiţiilor din penitenciare.

Totodată, liderul PSD a făcut trimitere la moartea - nu în închisoare, ci într-un spital privat - a afaceristului Dan Adamescu, condamnat pentru fapte de corupţie, insistând că oamenii care se află în închisori nu sunt condamnaţi la moarte, deci societatea ar trebui să se preocupe de situaţia lor.

"Din păcate, România de ani de zile a primit foarte multe amenzi şi condamnări pe condiţiile din penitenciare. Multe documente oficiale nu au fost făcute publice, iar altele au fost făcute publice, dar nu au fost mediatizate suficient. Ele arată că România e văzută foarte rău din cauza condiţiilor inumane din penitenciare. Azi noapte a murit un om în penitenciar. Din ce ştiu, nu a fost condamnat la moarte...", a declarat Dragnea, potrivit B1 TV.

"Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte câţi oameni au murit în închisorile din România, să ştim dacă au murit zeci, sute, mii. Eu cred că dacă nu au fost condamnaţi la moarte, nu e corect să moară în închisoare", a mai adăugat Liviu Dragnea.

Reamintim că afaceristul Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, cauza morţii fiind, cel mai probabil, o septicemie. La momentul morţii, Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat. Afaceristul ajunsese după gratii în mai 2016, fiind condamnat la patru ani şi patru luni pentru mituirea a doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.