Dragnea: Iohannis îl ajută pe Băsescu pentru că vrea să facă majoritate

Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Prin invitarea fostului preşedinte Traian Băsescu în tribună de Ziua Naţională a României, preşedintele Klaus Iohannis a dorit să îl ajute pe liderul PMP să intre în Parlament, a declarat sâmbătă, la Antena 3, şeful PSD Liviu Dragnea.

"Este clar de ce a fost invitat domnul Traian Băsescu în tribună. Pentru că sunt disperaţi, şi domnul Iohannis şi domnul Cioloş şi PNL-ul, şi USR-ul, să reuşească să facă o majoritate. (...) Pentru că e clar că nu se pot gândi că pot să facă majoritate cu PSD-ul sau cu ALDE. Asta este foarte clar.

Şi atunci ce le rămâne? Le rămâne PNL, USR, PMP şi probabil că UDMR şi încearcă să îl ajute pe Traian Băsescu şi în contrapartidă Traian Băsescu să le susţină sau să facă parte dintr-o ipotetică majoritate parlamentară", a precizat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD susţine că Iohannis nu avea atribuţii în a invita anumite persoane, încălcând astfel legea, iar decizia acestuia "este motivată doar de campania electorală".

Mai mulţi politicieni "penali", printre care Dragnea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu sau fostul premier Victor Ponta, nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis la parada militară şi la recepţia de Ziua Naţională. Motivul invocat de şeful statului: există o cutumă în toate statele democratice din Europa - ca penalii să facă un pas în spate până când îşi rezolvă problemele din justiţie.