Dragnea, marele absent la votul pe OUG 13 şi 14. Turcan cere demisia Guvernului

Lui Liviu Dragnea i-ar fi tremurat mânuţa dacă ar fi votat respingerea OUG 13, a remarcat Turcan, precizând că deşi epopeea OUG 13 pare că s-a încheiat, Guvernul PSD/ALDE a făcut un rău iremediabil României şi trebuie să îşi dea demisia.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputaţii au votat, marţi, pe fundalul protestelor ce au cuprins ţara, respingerea OUG 13 prin care Guvernul voia să modifice Codurile Penale în favoarea corupţilor. Marele absent de la votul atât pe OUG 13 cât şi pe OUG 14 a fost liderul PSD, Liviu Dragnea, absenţă care nu a scăpat netaxată de preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"Nu văd în sală pe cineva care ar fi putut să se exprime pe acest vot şi anume cel care v-a adus în această situaţie, Liviu Dragnea. Probabil că i-ar fi tremurat mânuţa dacă ar fi votat aceste două proiecte de lege.", a declarat Turcan, citată de Agerpres.

Liderul PNL a mai remarcat că prin votul de astăzi a fost corectată o greşeală şi l-a criticat pe premierul Grindeanu care la Bruxelles a afirmat "că a fost o greşeală Ordonanţa 13, însă în ţară a spus cu totul altceva. Nu în ultimul rând, Turcan a solicitat demisia Guvernului.

"Din fericire, acţiunea abuzivă şi netransparentă care a revoltat o Românie întreagă pare a fi fost ştearsă. Există însă un rău iremediabil pe care îl ştim cu toţii şi acela se cheamă decredibilizarea României, lipsa de încredere în acest Guvern, lipsa de predictibilitate în acţiunile acestui Guvern. În mod răspicat pentru o societate revoltată şi tensionată PNL solicită actualei coaliţii de guvernare, în mod transparent, să spună cum se va comporta în continuare cu privire la transpunerea deciziilor CCR în cele două Coduri, de asemenea PNL vă solicită cu respect pentru o ţară întreagă ca actualul Guvern să-şi dea demisia", a declarat Turcan în plenul Camerei Deputaţilor.

Liberala a mai adăugat că demisia Guvernului Grindeanu este soluţia la care trebuie să recurgă coaliţia la puterea pentru ca partenerii internaţionali să aibă încredere în România, "să privească cu optimism şi cu speranţă că ţara noastră este un partener loial, solid, în familia mare europeană şi internaţională din care face parte".