Dragnea: Nu, mulţumim! PSD respinge orice fel de alianţă cu PRU

Răspuns ferm pentru Victor Ponta de la rivalul său din PSD. Liderul social-democrat Liviu Dragnea respinge orice fel de alianţă între PSD şi PRU, noul partid "aspirator de parlamentari" condus de Bogdan Diaconu şi susţinut de fostul premier al României şi de apropiaţii săi.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul România Unită (PRU) ridică foarte multe semne de întrebare. Formaţiunea lui Bogdan Diaconu are încheiate protocoale cu partide controversate, asupra cărora există suspiciuni de finanţare din Est, motiv pentru care PSD respinge orice fel de colaborare cu această nouă entitate politică, a fost mesajul transmis joi de preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Din punctul meu de vedere, România se află în faţa unor mari provocări, unele care se văd, altele care nu se văd. Nu cred că răspunsul la aceste provocări este un partid naţionalist sau poate chiar extremist. În aceste condiţii, noi mulţumim foarte mult pentru grijă, dacă PRU se constituie sau se expandează pentru a ajuta PSD, mulţumim, nu. Nu vrem să avem niciun fel de relaţie cu un partid naţionalist.

PSD rămâne un partid social-democrat modern, proeuropean care susţine fără ezitare parteneriatele pe care le avem strategice şi nu numai, cu toţi aliaţii noştri, în condiţiile în care PRU are nişte protocoale cu nişte partide cu foarte mari probleme şi asupra cărora există bănuieli serioase de finanţare din Est şi cu doctrine care nu au nicio legătură cu valorile şi principiile noastre", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul social-democraţilor a subliniat că partidul său nu are de gând nici să formeze viitorul Guvern alături de PNL, aşa cum speculează mai mulţi analişti, la fel cum nici nu are de gând nici să se asocieze cu PRU, în contextul în care PSD este "complet diferit de doctrina naţionalistă, extremistă".

Întrebat cum comentează susţinerea manifestată de fostul premier Victor Ponta pentru PRU, Liviu Dragnea a subliniat că nu are o problemă cu asta pentru că fiecare e liber să susţină valorile pe care le consideră de cuviinţă.

"Îl apreciez pe Victor Ponta pentru ce a făcut, pentru ceea ce a făcut pentru România. (...) Sper ca, după alegerile parlamentare sau la alegerile parlamentare, să candideze pe listele PSD, să nu fie după alegerile parlamentare doar deputat, ci să aibă o poziţie importantă în statul român", a adăugat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne