Dragnea: "Problema noastră e că noi mărim salariile, iar cei care primesc salarii mărite protestează"

Într-o nouă ieşire la RTV, Dragnea a acuzat partidele din Opoziţie că au avut finanţări ilegale, sindicatele că ies la proteste deşi oamenilor li s-au mărit salariile şi a susţinut că ţara are bani şi nu se va împrumuta.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

România nu se va împrumuta de la FMI pentru că are bani, iar problema PSD-ului este că măreşte salariile şi cei care primesc salarii mărite protestează, a susţinut, joi seara, Liviu Dragnea, la România TV.

Mai mult, la scurt timp după ce colegii săi de partid au reuşit să modifice în Parlament Legea finanţării partidelor, astfel încât banii obţinuţi ilegal în campanie electorală să nu mai fie confiscaţi, Dragnea a acuzat că Opoziţia a beneficiat de finanţare ilegală.

"PNL poate să se împrumute sau USR poate să se împrumute, că şi aşa s-ar putea să rămână fără bani, s-ar putea să le confişte banii pentru că au avut o finanţare ilegală a partidului. România are bani, problema noastră e că noi mărim salariile, iar cei care primesc salarii mărite protestează. Nu ne împrumutăm", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres.

Referitor la contracararea efectelor creşterii ROBOR, Liviu Dragnea a subliniat că îşi pune "mari speranţe" în colaborarea dintre Guvern şi Banca Naţională care "are pârghii la îndemână pentru a interveni şi cred că o va face, dacă nu cumva a făcut-o."

Dragnea s-a referit şi la TVA split, măsura despre care mulţi susţin că va fi cât se poate de nocivă pentru economie şi a precizat că ordonanţa este în vigoare şi că acum este o perioadă de opţiune. "Se discută intens cu mediul economic, eu sunt absolut convins că în final toţi cei care sunt cinstiţi şi care sunt buni platnici vor fi mulţumiţi şi o vor susţine", a susţinut liderul PSD.

Pe de altă parte, Dragnea a declarat că nu se pune problema de a modifica termenul de 1 ianuarie 2018 de la care se va aplica plata defalcată a TVA.

Reamintim în context că mii de sindicalişti afiliaţi Cartel Alfa au protestat miercuri în faţa Guvernului, cerând cabinetului Tudose să renunţe la transferul taxelor sociale ale angajatorului către angajat, transfer care, potrivit protestatarilor, va duce la reducerea salariilor în toată economia - nu doar la bugetari - şi va face din România "lada de gunoi a Europei".

"Vestitul transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat, care în momentul aplicării sale nu numai că, practic, bugetarii nu vor vedea majorarea produsă dar, în acelaşi timp, pentru tot sectorul economic va avea ca efect scăderea substanţială a veniturilor nete şi va distruge responsabilitatea socială a angajatorului, a capitalului. Practic, în momentul respectiv, dacă se realizează acest lucru vom deveni lada de gunoi a Europei, pentru că se vor muta toate întreprinderile cu condiţii deosebite sau speciale pentru că nu vor mai avea nicio răspundere. E ca şi cum ai spune: în România nu se mai respectă nicio lege de protecţia mediului, e acelaşi lucru, dacă vreţi, nu se mai respectă nimic.

Al doilea lucru, este vestita lege a dialogului social, care, de fapt, blochează negocierile colective şi, practic, blochează posibilitatea unei distribuţii a creşterii economice către toţi salariaţi", a declarat, pentru Epoch Times, Bogdan Hossu, liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne