Dragnea, scrisoare către Ambasada SUA în care neagă că ar fi dat vina pe americani pentru pierderea alegerilor

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Vicepremierul Liviu Dragnea a trimis o scrisoare Ambasadei SUA în care a negat dezvăluirile făcute de Marian Vanghelie potrivită cărora, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, ar fi susţinut că americanii sunt de vină pentru înfrângerea suferită la prezidenţiale.

"Dragnea ne-a povestit că Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de când a existat PSD. Ne-a spus că americanii sunt de vină şi că noi nu putem să câştigăm alegerile. E adevărat că am pierdut jocul cu Facebook-ul, cu tinerii. Au considerat cu toţii că noi suntem la putere şi că o să luăm tot 70 la sută, cum am luat cu USL", a declarat revoltat senatorul.

Cu altă ocazie, Vanghelie a reiterat ideea: "Aşa ni s-a prezentat. Candidatul cel mai bun de când a avut PSD candidat la prezidenţiale. Nu înţelegeţi că nu noi stabilim cine câştigă. Au zis că americanii. Au zis că nu noi stabilim."

În replică, Liviu Dragnea a negat acuzaţiile şi a decis să trimită o scrisoare Ambasadei Statelor Unite pentru a-i asigura pe americani de sprijinul partidului pentru parteneriatul strategic.

"Nimeni n-a vorbit la acea discuţie de şase ore despre implicarea unei alte ţări în aceste alegeri. Eu am explicat că Facebook-ul este o reţea de socializare americană, dar pe care au folosit-o românii şi s-au socializat pe Facebook şi s-au hotărât să voteze împotriva noastră, dar au votat românii. Dacă Marian Vanghelie a înţeles că folosind o reţea de socializare de sorginte americană devii american, asta este în mintea lui. De altfel, eu am şi trimis o scrisoare oficială Ambasadei SUA să îi asigur că nici eu, nici altcineva din PSD nu a purtat asemenea discuţii şi că îi asigurăm în continuare de tot sprijinul nostru pentru parteneriatul strategic", a subliniat vicepreşedintele executiv al PSD.

Comentând modul în care Dragean a explicat "conspiraţia americanilor", fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a remarcat: "De fapt Dragnea s-a speriat precum Crin când zicea că pe lumea asta nu se teme decât de Departamentul de stat. A trimis şi o scrisoare să se disculpe la Ambasada SUA, după dezvăluirile făcute de Geoană şi Vanghelie. Eu cred relatările celor doi, pentru că, dacă vă amintiţi, a doua zi dupa alegeri Dragnea a ieşit şi a spus sibilinic: "nu SE vrea ca noi să câştigăm alegerile". În Comitetul Executiv Naţional a explicat şi cine e SE. Nu era SE, era SUA..."