Dresda va fi învăluită de muzică clasică, jazz, blues şi swing

Începând cu data de 5 mai, timp de o lună, iubitorii de muzică se vor regăsi la Dresda, perla Saxoniei, care, cu ocazia Festivalului de Muzică, devine una dintre capitalele mondiale ale diferitelor genuri muzicale. Acestea variază de la jazz la blues, de la muzică clasică la swing, graţie celor peste 50 de concerte clasice din cadrul Festivalului Dixieland.

Festivalul de Muzică din Dresda
Festivalul de Muzică din Dresda (Captură web)

Timp de o lună, solişti binecunoscuţi, orchestre faimoase şi ansambluri din întreaga lume, sunt gata să-şi facă auzită muzica în situri istorice, obiective turistice, castele, muzee, locaţii în aer liber şi în teatrele din oraşul german Dresda.

Seria de concerte şi evenimente muzicale clasice de la Dresda - cu treizeci de ani de istorie în spate - a devenit o manifestaţie culturală care atrage mii de vizitatori din întreaga lume: cea de-a 39-a ediţie a festivalului are ca motto "TIME", simbolizând întâlnirea între muzică şi timpul nostru, în continuu contact şi devenire.

Spectacolele programate au loc pe cele mai frumoase şi simbolice scene din Dresda şi împrejurimi: Frauenkirche, Semper Oper, Deutsches Hygiene-Museum, Albertinum, Palais im Großen Garten, în castelele Pillnitz şi Wackerbarth şi multe altele. De mare succes sunt evenimentele open air gratuite, cum ar fi cel mai mare concert liber "Musical city 2016", care va avea loc sâmbătă, 28 mai, la ora locală 15.00, în centrul istoric din Dresda.

Oricine poate participa la eveniment aducându-şi în oraş propria muzică şi energie. O curiozitate se referă la întâlnirea de sâmbătă, 4 iunie, la ora locală 20.00, la Bruhlsche Terrasse, unde va avea loc cel mai mare concert din lume de tromboane, prin prezenţa a 16.000 de instrumente din alamă.

Dar, simfoniile care pot fi ascultate pe tot parcursul lunii mai pe străzile oraşului nu sunt doar cele clasice; şi jazz-ul este foarte aplaudat şi în fiecare an există cel mai lung festival de jazz care rulează în Europa, Festivalul Dixieland, ajuns în acest an la cea de-a 46-a ediţie. Un adevărat vârtej de bucurie cu concerte organizate în parcuri, cluburi, pieţe şi chiar tramvaie.

Printre cele mai importante evenimente se află Dixieland Parade de duminică, 22 mai, de la ora locală 16.00 la 18.00, care se desfăşoară pe străzile oraşului vechi, liber şi deschis tuturor. Concertul Blues, Boogie & Swing se va desfăşura la aeroportul din Dresda, vineri 20 mai, unde atmosfera este una foarte specială, cu vedere la pista de decolare, în timp ce, pentru cei cărora le place atmosfera retro, întâlnirea cu muzica şi cu o formaţie de mari artişti, are loc în teatrul vechiului abator, vineri, 20 mai, la ora locală 19.30.

Un alt eveniment care nu trebuie ratat este parada Riverobat Shuffle, pe 19 mai, în care opt vapoare istorice cu abur, ale celei mai vechi flote din lume, pline de muzică jazz, bucurie şi dorinţa de distracţie, pleacă din staţia Terrassenufer la ora locală 19.30 într-o croazieră minunată de-a lungul râului Elba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură